Для всіх любителів страв з курки, пропонуємо дуже незвичайний рецепт - пальчики з курячого філе. Смак страви виходить вишуканим і ніжним! Подавати на стіл його можна як в якості самостійного блюда з салатом зі свіжих овочів, так і з вашим улюбленим гарніром - картопляне пюре, тушкована капуста та ін. Цю страву можна приготувати і на сімейну вечерю, і на святковий обід. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування курячих пальчиків.
Курячі пальчики з грибами
Інгредієнти: печериці - 200 г; сир - 50 г; куряча грудка - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування курячих пальчиків достатньо простий. Відокремлюємо куряче філе від кістки і розрізаємо кожен шматочок вздовж на 3 частини. У нас повинно вийти 12 смужок. Кожну пластину злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Тепер приготуємо начинку. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Печериці обробляємо і ріжемо кубиками. Моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії до золотистого кольору і додаємо гриби. Смажимо до тих пір, поки з грибів не випарується вся рідина. Отриману обжарку залишаємо остигати. В охолоджену суміш додаємо тертий на крупній тертці сир. Все ретельно перемішуємо і солимо за смаком. Начинка для курячих пальчиків готова. Тепер беремо смужку курячого філе, кладемо трохи готової начинки і загортаємо рулетиком. Коли всі готові рулетики, обсмажуємо їх на рослинній олії до появи золотистої рум'яної скоринки.
Курячі пальчики з чорносливом - рецепт
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; чорнослив - 250 г; вода - 15 склянки; сметана - 5 ст. ложок; рослинне масло - для смаження; сіль, мелений перець - за смаком. Приготування Як приготувати курячі пальчики? Для початку беремо чорнослив, ретельно миємо, просушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Потім промиваємо куряче філе і ріжемо уздовж тонкими смужками товщиною приблизно 2 см. Шматочки ретельно відбиваємо, солимо і перчимо. На курячу смужку викладаємо трохи чорносливу і загортаємо рулетиком. Щоб при обжарке він не розкрився, заколюємо вільний кінець зубочисткою. Так формуємо всі рулетики. Тепер добре розігріваємо сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо рулетики з усіх боків до появи золотистої скоринки. Готові пальчики перекладаємо в сотейник, не забуваючи вийняти всі зубочистки. В окремій ємності робимо соус для нашого страви. Наливаємо воду, додаємо сметану, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Заливаємо курячі пальчики приготовленої заправкою, накриваємо кришкою і ставимо на слабкий вогонь. Тушкуємо приблизно 30 хвилин. Ось і все, смачні, ситні, соковиті курячі пальчики з чорносливом готові!
Курячі пальчики з сиром і шинкою
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; шинка - 150 г; сир - 100 г; часник - 1 шт.; яйце - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; майонез - 150 мл; сіль, перець, куркума - за смаком; вода - 50 мл; рослинне масло. Приготування Філе ріжемо на смужки і злегка відбиваємо. Отримані шматочки, солимо, перчимо та посипаємо приправою з обох сторін. Поки курка маринується в спеціях, зробимо начинку. Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо разом з шинкою і сиром на крупній тертці. Все перемішуємо, додаємо часник. Викладаємо трохи начинки на філе і акуратно загортаємо. Обсмажуємо з обох боків на олії до утворення рум'яної скоринки. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Майонез розвести водою. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо рулети. Зверху кладемо кільця цибулі, посипаємо сиром і поливаємо розведеним майонезом. Запікаємо в духовці приблизно 20 хвилин. Курячі пальчики з начинкою готові!