Поєднання курки і ананасів давно перестало звучати незвично. Все частіше і частіше птицю, так і будь-яке м'ясо, ми щедро приправляємо фруктовими і ягідними доповненнями. Приготувати курку з ананасами під силу навіть самої невмілої господині, а в підсумку блюдо відмінно різноманітить як повсякденний раціон, так і святкове меню.
Курка, фарширована ананасами, з гарніром з картоплі
Інгредієнти: Для курки:
курка - 1 шт.; бекон - 100 г; зелень кропу - 30 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Для картоплі:
картопля - 500 г; вершкове масло - 100 г; розмарин - 1 ч. ложка; базилік - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Від цілої курки обережно знімаємо шкіру зі сторони грудки. В отриману порожнину закладаємо смужки жирного бекону так, щоб покрити всю площу курячого філе. Цей прийом допоможе вберегти куряче м'ясо від пересихання. Саму куру зовні обмазуємо сумішшю рослинного масла, зелені кропу, солі і перцю. При запіканні, завдяки рослинному маслу, птах покриється апетитною золотистою скоринкою. І, звичайно ж, не забуваємо про ключовий інгредієнт - кубики ананаса закладаємо в порожнину курки, а після фіксуємо отвір зубочисткою.
Начинену птицю викладаємо на змащене олією деко для випікання.
З картоплі робимо гармошку: для цього цілі, неочищені миті бульби часто надрізаємо поперек на 2/3 відстань між сусідніми надрізами не повинно перевищувати 05 см Кожний з надрізів начиняємо сумішшю м'якого вершкового масла з травами і спеціями. Укладаємо картопляні гармошки навколо курки і ставимо деко в духовку. Курка з картоплею і ананасами буде запікатися при 220 градусах 40-45 хвилин.
Курка з ананасами під сиром
Інгредієнти: Для курки:
курячі стегенця - 8 шт.; кільця ананасів - 1 банка; сир твердий - 250 г; печериці - 250 р. Для соусу:
гірчиця - 2 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; вода - 2 ст. ложки. Приготування Перед тим, як приготувати курку з ананасами необхідно підготувати маринад, роль якого виконає гірчичний соус. Отже, у сотейнику варимо сироп з води і цукру, як тільки сироп почне пузиритися, додаємо чайну ложку (без гірки) крохмалю, прибираємо сотейник з вогню і охолоджуємо. В остиглий сироп додаємо гірчицю і майонез, все збиваємо і присмачую сіллю.
Курячі стегна очищаємо від шкіри і кісток, змащуємо гірчичним маринадом і відправляємо маринуватися в холодильник на 30-60 хвилин.
Тим часом сир тремо на крупній тертці, а гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо до випаровування води. На дно мазане маслом форми для випікання викладаємо курячі стегенця, зверху пластини грибів, потім, шматочки ананасів і на завершення, тертий сир. Курка з грибами, ананасами і сиром запікається при 180 градусах 30-40 хвилин.
Рецепт курки з ананасами, запечена в рукаві
Інгредієнти: курячі стегенця - 6-8 шт; ананас - 100 р. Для маринаду:
вода - 2 ст.; соєвий соус - 1 ст.; часник - 6 зубчиків; імбир (тертий) - 1 ч. ложка. Для глазурі:
імбир (тертий) - 2 ст. ложки; часник - 4 зубчики; ананасовий сік - 2 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; соєвий соус - 1 /4 ст.; кетчуп - 1 /4 ст.; рисовий оцет - 1/4 ст. Приготування
Воду, соєвий соус, тертий імбир і роздавлений часник змішуємо і злегка збиваємо до однорідності.
В отриманий маринад закладаємо курячі стегенця і маринуємо м'ясо 6-12 годин.
Після закінчення часу шматочки курки обсушуємо від маринаду, ананаси нарізаємо кубиками і закладаємо все в рукав. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти для глазурі, ставимо суміш на вогонь і тримаємо до загустіння (15-20 хвилин). Отриману глазур злегка остуджуємо і заливаємо в рукав до курки, фіксуємо кінці рукава спеціальними затискачами і ретельно трясемо його вміст, намагаючись покрити глазур'ю всі курячі шматочки. Курка запікається в рукаві з ананасами близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готове блюдо подається з відвареною рисом. Приємного апетиту!