Одним з найпопулярніших продуктів у наш час є курка, яка присутня в меню майже кожної людини. А фрикадельки з курячого філе рекомендують вживати навіть тим людям, які сидять на дієтах або просто стежать за своїм раціоном. Якщо ви ставитеся до одним з них, ми поділимося рецептами, як приготувати курячі фрикадельки з різними соусами.
Курячі фрикадельки в вершковому соусі
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; вершки - 200 мл; твердий сир - 150 г; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сіль і перець; часник - 3 зубчики. Приготування Куряче філе помийте і трохи відбийте. Потім поріжте його дрібно і змішайте з мелконашинкованним цибулею. Пропустіть через м'ясорубку. Приправте сіллю з перцем. Гарненько збийте яйце і з'єднайте з фаршем.
Форму для запікання змастіть вершками. З курячої маси зробіть невеликі кульки і викласти їх у форму. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 10-15 хвилин. Поки печуться фрикадельки, зробіть соус. Сир натріть на тертці, часник пропустіть через прес, і змішайте їх з вершками.
Дістаньте з духовки форму з курячими кульками, полийте їх соусом і відправте назад на 15-20 хвилин. Подавайте фрикадельки з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Курячі фрикадельки в томатному соусі
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; яєчний білок - 1 шт.; молоко - 1/4 ст.; білий хліб - 1 шматочок; томати у власному соку - 1 банка; сушений орегано - 3/4 ч. ложки; тертий пармезан - 1 /4 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль і перець за смаком. Приготування Філе пропустіть через м'ясорубку, додайте до отриманого фаршу хліб, розламаний в крихту, молоко, збитий яєчний білок, сир, сіль, орегано і перець. Гарненько все перемішайте. Намочіть руки і сформуйте з приготовленої маси кульки.
Обсмажте на оливковій олії хвилин 5 а потім відправте до них розім'яті томати разом з соком, накрийте кришкою та готуйте ще 15 хвилин. Після цього зніміть кришку і тушкуйте фрикадельки ще стільки ж. Подавайте їх зі спагеті або картопляним пюре.
Курячі фрикадельки в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; сухий білий хліб - 2 скибочки; молоко - 1/3 ст.; яйце - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; томатний соус - 2 ст. ложки; зелень - 50 г; мелена паприка і чорний перець - по 1/2 ч. ложки; сіль і рослинне масло. Приготування Хліб замочіть в молоці, а потім відіжміть. Філе і цибулю наріжте дрібно, а зелень подрібніть в блендері. Курку, цибулю, яйце, томатний соус, зелень, перець, паприку і сіль змішайте і пропустіть через м'ясорубку.
Нанесіть на деко для запікання масло, вологими руками з курячої маси сформуйте фрикадельки і викладіть на нього. Змастіть кульки соняшниковою олією і відправте в нагріту до 180 градусів духовку на півгодини.