Вернуться назад Распечатать

Фрикадельки з курячого фаршу

Фрикадельки з курячого фаршу
Одним з найпопулярніших продуктів у наш час є курка, яка присутня в меню майже кожної людини. А фрикадельки з курячого філе рекомендують вживати навіть тим людям, які сидять на дієтах або просто стежать за своїм раціоном. Якщо ви ставитеся до одним з них, ми поділимося рецептами, як приготувати курячі фрикадельки з різними соусами.

Курячі фрикадельки в вершковому соусі


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • вершки - 200 мл;

  • твердий сир - 150 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль і перець;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Куряче філе помийте і трохи відбийте. Потім поріжте його дрібно і змішайте з мелконашинкованним цибулею. Пропустіть через м'ясорубку. Приправте сіллю з перцем. Гарненько збийте яйце і з'єднайте з фаршем.
    Форму для запікання змастіть вершками. З курячої маси зробіть невеликі кульки і викласти їх у форму. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 10-15 хвилин. Поки печуться фрикадельки, зробіть соус. Сир натріть на тертці, часник пропустіть через прес, і змішайте їх з вершками.
    Дістаньте з духовки форму з курячими кульками, полийте їх соусом і відправте назад на 15-20 хвилин. Подавайте фрикадельки з будь-яким гарніром або як самостійну страву.

    Курячі фрикадельки в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • молоко - 1/4 ст.;

  • білий хліб - 1 шматочок;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • сушений орегано - 3/4 ч. ложки;

  • тертий пармезан - 1 /4 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування
    Філе пропустіть через м'ясорубку, додайте до отриманого фаршу хліб, розламаний в крихту, молоко, збитий яєчний білок, сир, сіль, орегано і перець. Гарненько все перемішайте. Намочіть руки і сформуйте з приготовленої маси кульки.
    Обсмажте на оливковій олії хвилин 5 а потім відправте до них розім'яті томати разом з соком, накрийте кришкою та готуйте ще 15 хвилин. Після цього зніміть кришку і тушкуйте фрикадельки ще стільки ж. Подавайте їх зі спагеті або картопляним пюре.

    Курячі фрикадельки в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 05 кг;

  • сухий білий хліб - 2 скибочки;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • томатний соус - 2 ст. ложки;

  • зелень - 50 г;
  • Фрикадельки з курячого фаршу

  • мелена паприка і чорний перець - по 1/2 ч. ложки;

  • сіль і рослинне масло.


  • Приготування
    Хліб замочіть в молоці, а потім відіжміть. Філе і цибулю наріжте дрібно, а зелень подрібніть в блендері. Курку, цибулю, яйце, томатний соус, зелень, перець, паприку і сіль змішайте і пропустіть через м'ясорубку.
    Нанесіть на деко для запікання масло, вологими руками з курячої маси сформуйте фрикадельки і викладіть на нього. Змастіть кульки соняшниковою олією і відправте в нагріту до 180 градусів духовку на півгодини.