Фаршировані страви - це завжди дуже смачно і святково. Вони ніби спеціально придумані для того, щоб всіх дивувати і захоплювати. Звичайно, такі страви вимагають чимало часу і сил, але це того варто. Порадуйте своїх рідних смачною курочкою, а точніше сказати - апетитною і ароматною курячою ніжкою, та ще й з сюрпризом. Давайте розглянемо з вами кілька незвичайних рецептів приготування фаршированих курячих ніжок.
Курячі гомілки, фаршировані грибами
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; курячі гомілки - 8 шт.; цибуля ріпчаста - 3 шт.; часник - 3 зубчики; сметана - 100 мл; борошно - 1 ст. ложка; морква - 1 шт.; рослинна олія; перець, сіль - за смаком. Приготування Для приготування фаршированих курячих ніжок у духовці беремо оброблені гомілки, гарненько промиваємо, обсушуємо. Потім обережно за допомогою гострого ножа робимо надрізи зверху і знизу і виймаємо кісточки, які перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Далі беремо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Потім викладаємо отриману обжарку в каструлю з кістками. Солимо, перчимо за смаком, проварюємо хвилин 15 а потім проціджуємо все через сито. Печериці промиваємо та нарізаємо пластинами. Часник та цибулю очищаємо і подрібнюємо. На окремій сковороді обсмажуємо часник і цибулю, потім додаємо гриби. Готуємо всі 10 хвилин, а потім охолодити. Приготовлені заздалегідь гомілки фаршируємо отриманою начинкою, а кінці зашиваємо ниткою. Після цього перекладаємо їх на сковороду і обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. У бульйон додаємо сметану, ніжки кладемо у форму для запікання і заливаємо бульйоном. Відправляємо фаршировані грибами гомілки в розігріту до 180° духовку і випікаємо протягом 15 хвилин.
Курячі ніжки, фаршировані чорносливом
Інгредієнти: курячі гомілки - 6 шт.; батон - 100 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; чорнослив без кісточок - 100 г; сметана - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Отже, з курячих гомілок обережно знімаємо шкіру, обережно опустив її вниз і залишивши прикріпленою до самого кінця ніжки. М'якоть відокремлюємо від сухожиль і кісток, пропускаємо через м'ясорубку. У курячий м'ясо додаємо замочений і розм'яклий хліб і перемішуємо. Цибулю і моркву чистимо, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору і додаємо у фарш. Чорнослив розпарювала, дрібно нарізаємо соломкою, змішати з фаршем, солимо і перчимо за смаком. Начиняємо приготовленої начинкою наші курячі ніжки, зашиваємо, обмазуємо сметаною і викладаємо на деко. Відправляємо курячі гомілки, фаршировані чорносливом, в розігріту до 180° духовку і випікаємо протягом 25 хвилин.
Рецепт курячої гомілки, фарширований печінкою
Інгредієнти: курячі ніжки - 200 г; м'якуш хліба - 50 г; зелений горошок - 50 г; насіння - 50 г; молоко - 100 мл; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сметана - 1 ст. ложка; куряча печінка - 50 г; рослинна олія; вершкове масло - 2 ст. ложки; мускатний горіх, сіль, перець - за смаком. Приготування Курячі ніжки гарненько промиваємо, обсушуємо, а потім обережно знімаємо шкіру від м'якоті. Потім м'ясо пропускаємо через м'ясорубку і додаємо
замочений в молоці хліб. Курячу печінку промиваємо, дрібно нарізаємо. На сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Потім додаємо печінку і через 10 хвилин викладаємо курячий фарш. Все добре перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо зелений горошок і насіння. Готову масу охолодити, а потім наповнюємо нею шкіру, що залишилася від ніжок. Краї зашиваємо і обмазуємо отримані гомілки сметаною. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього фаршировані ніжки курки. Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 180°С.