Рябчик - досить рідкісна на нашому столі птах, але якщо вам пощастило дістати його і правильно приготувати, то він порадує вас своїм ніжним смаком. З рябчика роблять найрізноманітніші страви, і ми відібрали для вас найбільш вдалі з них.
Суп з рябчика
Інгредієнти: рябчик - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; вода - 3 л; корінь петрушки - 1 шт.; зелень петрушки і селери - по 1 пучку; оливкова олія - для смаження; кріп - півпучка; локшина - жменя; сіль за смаком. Приготування Овочі очистити і крупно поріжте. Обсмажте їх трохи на маслі, після чого додайте до них підготовлених (обтіпаних і випотрошених) рябчиків і смажте ще 5 хвилин. Залийте все це водою, приправити сіллю, і варіть на невеликому вогні близько 20 хвилин. Після цього дістаньте овочі і продовжуйте варити птаха ще 10-15 хвилин.
Дрібно наріжте зелень і разом з локшиною відправте в суп. Готуйте його ще хвилин 5-7.
Як приготувати рябчика в духовці?
Цей рецепт приготування рябчиків оцінять ті, хто віддає перевагу нестандартні поєднання.
Інгредієнти: рябчик - 4 шт.; молоко - 15 л; сметана - 200 г; фундук смажений - жменя; будь-яка зелень за смаком; сіль і перець за смаком; олія для смаження. Приготування Очищених і підготовлених рябчиків складіть у каструлю, залийте молоком і поставте на вогонь. Нагрівайте їх поки температура не стане близькою до кипіння. Після цього дістаньте птицю, дайте їй стекти і добре протерти паперовим рушником.
Натріть рябчиків спеціями і викладіть в сковороду, де обсмажуйте, поки вони не стануть рум'яними з усіх боків. Подрібніть фундук і зелень і змішайте їх, залишивши трохи зелені для посипання.
Начиніть цією сумішшю рябчиків, що залишилася зеленню посипте їх зверху і викладіть у форму для запікання, змащену сметаною.
Нагрійте духовку до 180 градусів і готуйте птицю близько 30 хвилин. Під час приготування періодично змащуйте рябчиків сметаною і поливайте утворився соком. Коли страва буде готове, накрийте його фольгою, дайте постояти 10 хвилин і подавайте до столу.
Приблизно таким же чином можна приготувати будь-яку птицю. Але якщо ви ставите питанням, як приготувати перепелів , або як приготувати індичку в духовці , то просто перегляньте зазначені статті.