Вернуться назад Распечатать

Кнелі з курки

Кнелі з курки
Якщо ви втомилися від важкої і жирної їжі, але не готові повністю відязикатися від м'ясних страв, то таке дієтичне і корисне блюдо як кнелі точно доведеться вам за смаком. Вони дуже легко готуються, і можуть служити відмінним доповненням до будь-якого гарніру або взагалі вживатися як самостійне блюдо.

Кнелі курячі - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • білий хліб - 60 г;

  • молоко - 150 мл;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    З хліба зріжте скориночки і замочіть його ненадовго в холодному молоці. В цей час куряче філе два рази пропустіть через м'ясорубку. Потім відіжміть хліб, з'єднайте його з отриманим фаршем і пропустіть цю масу ще раз через м'ясорубку.
    Якщо ви хочете, щоб ваші кнелі вийшли більш ніжними, можна протерти хлібно-курячу масу через сито. Після цього поставте миску з фаршем в іншу глибоку ємність, яку попередньо потрібно наповнити холодною водою або льодом, і почніть збивати масу міксером.
    Відокремте жовтки від білків і, продовжуючи збивати, додайте останні до фаршу, і посоліть його. Збивайте до тих пір, поки у вас не вийде однорідна маса. Потім приступайте до формування кнелей. Для цього беріть м'ясну масу столовою ложкою так, щоб поверхня була рівною, а ребром інший ложки робіть на цій поверхні насічки, і нею ж знімайте готові кнелі.
    Доведіть до кипіння бульйон або просто підсолену воду і варіть їх у неї протягом 4-5 хвилин на невеликому вогні. Коли будуть готові кнелі, вони спливуть на поверхню.

    Кнелі курячі парові


    Якщо у вас на кухні є такий помічник як пароварка, то ми поділимося рецептом, як приготувати курячі кнелі на пару, що значно простіше, ніж варити їх, а смак виходить такий же відмінний.
    Інгредієнти:

  • філе курки - 500 г;

  • білий хліб - 75 г;

  • молоко - 300-350 мл;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • вершкове масло - 25 г;
  • Кнелі з курки

  • сіль.


  • Приготування
    Хліб замочіть в молоко, а потім відіжміть. Пропустіть його разом з курячим філе двічі через м'ясорубку. Потім додайте в отриману масу розм'якшене вершкове масло, сіль і яєчні жовтки. Гарненько все перемішайте.
    Білки окремо збийте в тугу піну, а потім акуратно введіть у м'ясну масу і знову все добре змішайте. Намочіть руки і сформуйте невеликі кульки, які розкладіть на решітку пароварки і варіть до готовності. Час приготування займає в середньому 15-20 хвилин. За схожим рецептом можна приготувати і парові рибні кнелі .