Що ж відноситься до курячих потрухів? Це, звичайно ж, серце, шлунок і печінку. Вони дуже багаті білком і залізом. Страви, приготовлені з курячих потрухів - основа низькокалорійного і здорового харчування. Звичайно, якщо ви не любите такі інгредієнти, можна приготувати щось більш прийнятне, наприклад, курячу печінку з грибами або ж просто печінка в клярі . Ну а якщо ви все ж зважитеся на експеримент, то давайте дізнаємося, що ж можна приготувати з курячих потрухів?
Курячі потрухи в мультиварці
Інгредієнти: курячі потрухи - 1 кг; ріпчаста цибуля - 500 г; вершкове масло - 10 г; морква - 3 шт.; сметана 20% жирності - 250 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Для приготування курячих потрошки в сметані їх гарненько промиваємо водою, відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва вода. Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою, нарізаємо кубиками.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Включаємо мультиварку на режим «Випічка», наливаємо в чашу рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору, потім кладемо моркву і смажимо ще 4 хвилини. Постійно помішуємо, щоб овочі не пригоріли. Потім додаємо шматочок вершкового масла і викладаємо курячі потрошки. Солимо за смаком, додаємо спеції і гарненько все перемішуємо. Вливаємо сметану і трохи водички. Переводимо мультиварку на режим «Гасіння», готуємо протягом 1 години. Печеня з курячих потрухів виходить м'якими і соковитими. На гарнір можете подавати відварений рис або картоплю.
Курячі потрухи в горщику - рецепт
Інгредієнти: курячі потрухи - 500 г; картопля - 4 шт.; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сметана - 6 ст. ложок; томатна паста - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Курячі потрошки гарненько промиваємо теплою водою й відварюємо до напівготовності.
Відкидаємо на друшляк і даємо воді гарненько стекти. Далі викладаємо їх на сковороду, солимо, перчимо за смаком і обсмажуємо на слабкому вогні з додаванням рослинної олії протягом 5 хвилин. Цим часом очищаємо картоплю, моркву і нарізаємо овочі тонкою соломкою або кубиками. Цибулю дрібно шаткуємо півкільцями. Обсмажуємо овочі на іншій сковороді, присаливая за смаком.
Тепер беремо глиняні горщики, викладаємо на дно трохи овочевий обжарювання, на них кладемо курячі потрухи, видавлюємо через прес часник і накриваємо залишилися овочами. Сметану змішуємо з томатним соусом і заливаємо наші горщики. Накриваємо кришкою, ставимо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.