Тим, хто любить таке блюдо російської кухні, як холодець, але негативно ставиться до всього жирного, доведеться за смаком холодцю з індички, який виходить не менш апетитним, але більш дієтичним.
Холодець з індички
Інгредієнти: гомілка індички - 3 шт.; крила індички - 5-6 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; лавровий лист - 3 шт.; чорний перець - 10 горошин; гвоздика - 4-5 штук сіль і зелень - за смаком. Приготування М'ясо очистіть і промийте, залийте його водою, щоб її поверхня була на 10-12 см вище, киньте в каструлю очищені цибулю і моркву цілком, додайте сіль і прянощі і поставте варитися на невеликому вогні. Періодично знімайте піну. Через 2 години, коли овочі будуть готові, дістаньте їх, а м'ясо варіть ще пару годин.
Готове м'ясо розберіть на шматочки, а кістки складіть назад в бульйон і варіть ще годину. В глибокі тарілки розкладіть м'ясо, шматочки моркви, зелень і залийте їх процідженим бульйоном. Поставте холодець в холодне місце для застигання, а потім перекладіть на блюдо.
Таким же способом можна приготувати холодець з курки та індички, або навіть холодець з яловичини .
Холодець з індички в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо та ніжки індички - 15 кг; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; перець горошком - 7-8 шт.; лавровий лист - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Вимите м'ясо та ніжки складіть в чашу мультиварки, до них відправте цибулю, моркву, прянощі і сіль. Залийте все водою до верхньої позначки, закрийте кришку, режим "Гасіння" і варіть холодець в мультиварці 6 годин.
Після цього розберіть м'ясо, розкладіть по піалах, бульйон процідіть, розлийте, і дайте холодцю охолонути, після чого поставте в холодильник застигати.
Холодець з шиї індички
Інгредієнти: шиї індички - 2 шт.; цибулю і моркву - по 1 шт.; пастернак - 1 шт.; перець горошком - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; гвоздика - 1 шт.; петрушка, сіль - за смаком. Приготування Шиї помийте, розріжте, залийте 15 л води і поставте варитися на маленькому вогні 2 години. Знімайте піну і якщо потрібно додавайте рідину, щоб кінець залишилося 500-600 мл Після цього додайте очищений цибуля, пастернак, морква та прянощі і варіть ще 2 години. В кінці киньте петрушку. Шиї дістаньте, відокремте м'ясо від кісток і розкладіть по тарілках, бульйон процідіть і залийте їм м'ясо. Поставте в холод для застигання.