Вернуться назад Распечатать

Курчата-корнішони

Курчата-корнішони
Термін «курчата-корнішони» виник нещодавно. Він застосовується до невеликих бройлерним курям. Зазвичай вага курчати-корнішона знаходиться в межах від 700 г до 1 кг
М'ясо курчати-корнішона відрізняється особливою ніжністю і соковитістю. До того ж в ньому дуже мала кількість жиру, виходячи з цього якості, м'ясо рекомендовано для дієтичного і дитячого харчування.
Новий продукт в торгівлі викликає закономірне питання, як приготувати курчати-корнішона? Пропонуємо кілька різних рецептів приготування курчат-корнішонів

Курчата-корнішони в духовці


Рецепт приготування курчат-корнішонів в духовці з грилем може освоїти навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:

  • курчата-корнішони - 3 шт.;

  • рослинне масло - 50 г;

  • часник - півголівки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • приправи (імбир, мускат, перець);

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Розморожені, промиті і підсушені паперовою серветкою тушки курей розрізаємо уздовж грудної кістки. Помістивши в ємність курчат, приступаємо до процесу маринування, посипаючи їх зверху тертим імбиром, мускатом, тиском часником, поливаючи лимонним соком, олією і соєвим соусом. Посоливши і поперчив за смаком, все перемішуємо і на кілька годин залишаємо в холодильнику.
    На злегка змащене олією деко викладаємо курячі тушки шкіркою вниз. Лист з курчатами поміщаємо в розігріту до 200 градусів духовку, включивши гриль. Через 15 хвилин дістаємо деко, перевертаємо курей і ставимо назад в духовку на 20-25 хвилин. Рум'яні і соковиті курчата готові!
    Якщо ви хочете приготувати страву на святковий стіл, радимо зробити фаршированого курчати-корнішона.

    Фаршировані курчата-корнішони


    Інгредієнти:

  • курчата-корнішони - 3 шт.;

  • хліб на грінки - 120 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • яблуко - 1 шт. (велике);

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • зелень (петрушка і кріп);

  • часник - 4 зубчики;

  • чорний мелений перець і сіль за смаком;

  • трохи рослинного масла;

  • рукав для запікання.


  • Приготування
    Вимитих курчат обсушуємо зовні і всередині тушки. Для приготування начинки нарізаємо маленькими кубиками хліб, обсмажуємо його на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Яблуко і цибулю очищаємо і дрібно порізавши, злегка обсмажуємо (окремо від грінок). Додати порізану зелень змішуємо з грінками, яблуком, цибулею, тертим сиром, солимо і перчимо за смаком.
    Курчата-корнішони
    Тушки фаршируємо і скріплюємо зубочистками, щоб начинка не випадала. Обмазуємо сумішшю роздавленого часнику і рослинного масла. Акуратно складаємо курчат-корнішонів у кулінарний рукав. Фіксуємо кінці пакет для запікання. В духовій шафі курчата готуються 40-45 хвилин при температурі 200 градусів.
    Розрізані навпіл корнішони, викладені на блюдо разом з запеченими овочами, виглядають дуже апетитно!
    Любите ніжні страви з курячого м'яса? Тоді обов'язково випробуйте рецепти курчат тютюну і курки у вині . Приємного апетиту!