Вернуться назад Распечатать

Курка в кунжуті

Курка в кунжуті
Курка - доступний і улюблений багатьма продукт. Безліч смачних страв можна приготувати з її використанням. Ми пропонуємо приготувати вам оригінальну страву - смажену курку з кунжутом.

Рецепт курки в кунжуті


Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • біле сухе вино - 60 мл;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • корінь імбиру - 30 г;

  • кунжут - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло для обсмажування.


  • Приготування
    Куряче філе миємо, обсушуємо й нарізаємо смужками бажаної величини. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці, додаємо пропущений через прес часник, біле вино, соєвий соус і рослинне масло. Опускаємо смужки курки в маринад і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього дістаємо кожен шматочок і обвалюють у борошні, яку попередньо змішавши з кунжутом. Обсмажуємо курку на вершковим олії до золотистого кольору. Філе курки з кунжутом готово!

    Курка в кунжуті в духовці


    Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 1 кг;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • кунжут - 100 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • яйця - 1 шт.;

  • червоний мелений перець - 1 ч. ложка;

  • соус соєвий - 100 мл;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Курка в кунжуті

    Спочатку готуємо маринад для курки . Для цього змішуємо соєвий соус, мед, сік лимона і червоний перець. Опускаємо в маринад гомілки і залишаємо години на 15-2. Після цього обвалюємо їх у борошні. Потім занурюємо у збите яйце, а після цього обвалюємо в кунжуті. Деко змащуємо олією, викладаємо підготовлену курку і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40. До курки з кунжутом і медом як гарнір відмінно підійде рис або тушковані овочі. До речі, замість курячих гомілок можна взяти будь-які частини курки: і крильця і стегенця, і стегенця. Тільки чим більший шматочок, тим час приготування буде більше.