Курка - доступний і улюблений багатьма продукт. Безліч смачних страв можна приготувати з її використанням. Ми пропонуємо приготувати вам оригінальну страву - смажену курку з кунжутом.
Рецепт курки в кунжуті
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; біле сухе вино - 60 мл; борошно - 15 ст. ложки; соєвий соус - 30 мл; часник - 2 зубчики; рослинне масло - 20 мл; корінь імбиру - 30 г; кунжут - 2 ст. ложки; вершкове масло для обсмажування. Приготування Куряче філе миємо, обсушуємо й нарізаємо смужками бажаної величини. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці, додаємо пропущений через прес часник, біле вино, соєвий соус і рослинне масло. Опускаємо смужки курки в маринад і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього дістаємо кожен шматочок і обвалюють у борошні, яку попередньо змішавши з кунжутом. Обсмажуємо курку на вершковим олії до золотистого кольору. Філе курки з кунжутом готово!
Курка в кунжуті в духовці
Інгредієнти: курячі гомілки - 1 кг; мед - 2 ст. ложки; кунжут - 100 г; борошно - 3 ст. ложки; сік лимона - 1 ч. ложка; яйця - 1 шт.; червоний мелений перець - 1 ч. ложка; соус соєвий - 100 мл; рослинне масло. Приготування Спочатку готуємо маринад для курки . Для цього змішуємо соєвий соус, мед, сік лимона і червоний перець. Опускаємо в маринад гомілки і залишаємо години на 15-2. Після цього обвалюємо їх у борошні. Потім занурюємо у збите яйце, а після цього обвалюємо в кунжуті. Деко змащуємо олією, викладаємо підготовлену курку і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40. До курки з кунжутом і медом як гарнір відмінно підійде рис або тушковані овочі. До речі, замість курячих гомілок можна взяти будь-які частини курки: і крильця і стегенця, і стегенця. Тільки чим більший шматочок, тим час приготування буде більше.