Вернуться назад Распечатать

Куряча грудка в кефірі

Куряча грудка в кефірі
Рецепти з дієти Дюкана вже давно встигли розлетітися по всьому світу і стати частиною не тільки дієтичного, але і простого повсякденного меню. Одним з таких страв є курка в кефірі - просте і доступне блюдо, рецептами якого ми поділимося з вами в цій статті.

Тушкована куряча грудка в кефірі


Одним з найбільш дієтичних способів приготування їжі є гасіння, у випадку з нашим рецептом тушкувати м'ясо ми будемо в кефірі зі спеціями, хоча про все по порядку
Інгредієнти:

  • куряча грудки - 500 г;

  • кефір (знежирений) - 1 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сушена петрушка - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курячі грудки відокремлюємо від жиру і плівок, і нарізаємо тонкими смужками. Стакан нежирного домашнього кефіру змішуємо з сіллю, перцем, сушеної петрушкою і подрібненим часником. Занурюємо куряче філе в кефірний маринад і залишаємо в холодильнику на годину.
    Курячу грудку, мариновану в кефірі відправляємо на плиту разом з маринадом. Тушкуємо під закритою кришкою до тих пір, поки в сковороді не залишиться зовсім трохи соку. Тепер м'ясо можна сервірувати свіжою зеленню і подавати з улюбленим гарніром.

    Куряча грудка в кефірі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 500 г;

  • кефір - 2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Куряча грудка в кефірі

    Приготування
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі. Як тільки цибуля стане золотистою, викладаємо до нього нарізане куряче філе і смажимо до тих пір, поки воно не схопиться. Солимо і перчимо страву, додаємо карі, і заливаємо м'ясо кефіром так, щоб повністю покрити курку.
    Приготування м'яса займе 15 години в режимі «Гасіння», або 1 годину в режимі «Мультиповар» при температурі 150 градусів.
    Ароматну курку подаємо прикрасивши зеленню з овочевим гарніром.