Вернуться назад Распечатать

Куряча грудка, тушкована з овочами

Куряча грудка, тушкована з овочами
Може курка стати вишуканим і самостійною стравою? Звичайно, якщо це - тушкована з овочами куряча грудка, приправлена безліччю пряних приправ і спецій. Насичений, цікавий і яскравий колір, запашний і чудовий аромат робить це блюдо гідним будь-якого святкового столу. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування тушкованою грудки з овочами.

Тушкована куряча грудка з овочами в мультиварці


Інгредієнти:

  • куряча грудки - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • оливки без кісточок - за бажанням;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • імбир - за смаком;

  • сметана - 50 мл;

  • сіль, приправа каррі - за смаком;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • кип'ячена вода - 05 ст.


  • Приготування
    Для приготування тушкованою курячої грудки з овочами, беремо м'ясо, нарізаємо його невеликими порційними шматочками. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Випічка» і встановлюємо час на 50 хвилин. Як тільки масло добре підігріється, обсмажуємо на ньому шматочки курки до тих пір, поки рідина не перестане випаровуватися. Кришка у мультиварки повинна бути відкритою.
    Куряча грудка, тушкована з овочами
    Потім додаємо нарізані дрібними шматочками моркву, цибулю і болгарський перець, трохи солимо все за смаком. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо курку приблизно 20 хвилин, потім додаємо дрібно натертий імбир і кладемо за бажанням оливки.
    Томатну пасту змішуємо зі сметаною і приправою каррі, підсолюємо, розводимо трохи водою до однорідного стану, поливаємо цією сумішшю нашу курку і залишаємо тушкуватися ще 20 хвилин. Ось і все, тушкована курка в мультиварці готова! Вона набула дуже апетитний вигляд і насичений смак, ввібравши в себе аромат овочів і прянощів. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.
    Любителям тушкованих страв пропонуємо спробувати кролика, тушкованої з овочами , вийде смачно і просто.