Вернуться назад Распечатать

Курячі кишеньки - вишукане блюдо для всієї родини

Курячі кишеньки - вишукане блюдо для всієї родини
Це чудове блюдо - курячі кишеньки, наповнені смачною начинкою, робляться дуже просто з курячих грудок, повністю відокремлених від кісточки. Вони виходять досить оригінальними і трохи інтригуючими, так як всередині зазвичай ховаються різні начинки. Це можуть бути, гриби, овочі, сир і навіть риба.

Курячі кишеньки з грибами


Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • свіжі гриби - 500 г;

  • сир - 100 г;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • приправа для курки - за смаком.


  • Приготування
    Отже, у курячому філе робимо невеликий розріз. Гриби і цибулю шаткуємо скибочками і пасеруємо на рослинній олії. Готову начинку вкладаємо в куряче філе і закріплюємо краю, використовуючи зубочистки. Далі вийшли «кишеньки» занурюємо у збите яйце, потім тертий сир, знову в яйце, а потім у паніровку, змішану з спеціями. Тепер відправляти нашу страву на 30-40 хвилин у духовку.

    Курячі кишеньки з овочевою начинкою


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 5 шт.;

  • в'ялені помідори - 100 г;

  • рукола - 100 г;

  • сир Фета - 200 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Спочатку давайте приготуємо начинку: рукколу подрібнюємо, в'ялені помідори ріжемо на шматочки. Сюди ж кришимо сир Фету і видавлюємо сік лимона. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
    Тепер переходимо до формування «кишеньок». У кожній курячої грудки робимо розріз і заповнюємо його начинкою. Потім закріплюємо краю зубочисткою і трохи додаємо сіль м'ясо. Далі на сковороду наливаємо олію, розігріваємо і обсмажуємо 10 хвилин до рум'яної скоринки, а потім акуратно перевертаємо «кишеньки» на іншу сторону. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо грудки ще приблизно 10 хвилин. Готову страву даємо трохи охолонути й нарізаємо скибочками.

    Курячі кишеньки з шинкою


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 6 шт.;

  • сир - 100 г;

  • шинка - 200 г;

  • огірки солоні - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • панірувальні сухарі - 100 р.


  • Для соусу:

  • сметана - 200 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе моєму, просушуємо, а потім робимо невеликий надріз, утворюючи в ньому кишеню. Готуємо тепер начинку: шинку і солоні огірки кришимо дрібними кубиками і змішати з сиром, подрібненим на тертці. Підготовлені філе натираємо сіллю і спеціями, а потім щільно набиваємо приготовленої начинкою. Закриваємо краю за допомогою зубочистки або шпажки. Яйця збиваємо з дрібкою солі і обвалюємо отримані «кишеньки» спочатку в цій суміші, а потім в паніровці.
    Обсмажуємо м'ясо на гарячій сковороді з додаванням рослинного масла. Коли м'ясо злегка підрум'яниться і придбає золотистий колір, перевертаємо його на іншу сторону. Потім акуратно знімаємо «кишеньки» зі сковороди і виймаємо шпажки. Подаємо готову страву зі сметанним соусом . Для цього часник чистимо, видавлюємо через прес і перемішуємо зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню. Все перемішуємо і перекладаємо соус в пиалку!

    Курячі кишеньки з чорносливом та ізюмом


    Інгредієнти:

  • бекон - 4 шт.;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ч. ложки;

  • родзинки - 40 г;

  • чорнослив - 50 г;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • портвейн - 2 ст. ложки;

  • курячі грудки - 4 шт.;

  • Курячі кишеньки - вишукане блюдо для всієї родини

  • яблука - 4 шт.;

  • шавлія - 4 шт.


  • Приготування
    Родзинки з чорносливом промиваємо гарячою водою і замочуємо на 10 хвилин в портвейні. Яблука шаткуємо шматочками і обсмажуємо в сотейнику на розігрітому маслі, додаємо разом з портвейном сухофрукти і готуємо на сильному вогні ще 3 хвилинки.
    Курячі грудки промиваємо, посипаємо сіллю і перцем. Збоку робимо глибокий поздовжній надріз, щоб вийшов «кишеньку» і заповнюємо його приготованою начинкою, додаючи по одному листочка шавлії.
    Загортаємо м'ясо в бекон і обсмажуємо на сковороді по 2 хвилини з кожного боку. Гірчицю змішуємо з медом. Обмазуємо цією сумішшю філе, перекладаємо їх у форму для запікання і ставимо на 15 хвилин у духовку.