Це чудове блюдо - курячі кишеньки, наповнені смачною начинкою, робляться дуже просто з курячих грудок, повністю відокремлених від кісточки. Вони виходять досить оригінальними і трохи інтригуючими, так як всередині зазвичай ховаються різні начинки. Це можуть бути, гриби, овочі, сир і навіть риба.
Курячі кишеньки з грибами
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; яйце - 2 шт.; свіжі гриби - 500 г; сир - 100 г; панірувальні сухарі - 100 г; приправа для курки - за смаком. Приготування Отже, у курячому філе робимо невеликий розріз. Гриби і цибулю шаткуємо скибочками і пасеруємо на рослинній олії. Готову начинку вкладаємо в куряче філе і закріплюємо краю, використовуючи зубочистки. Далі вийшли «кишеньки» занурюємо у збите яйце, потім тертий сир, знову в яйце, а потім у паніровку, змішану з спеціями. Тепер відправляти нашу страву на 30-40 хвилин у духовку.
Курячі кишеньки з овочевою начинкою
Інгредієнти: куряче філе - 5 шт.; в'ялені помідори - 100 г; рукола - 100 г; сир Фета - 200 г; лимон - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Спочатку давайте приготуємо начинку: рукколу подрібнюємо, в'ялені помідори ріжемо на шматочки. Сюди ж кришимо сир Фету і видавлюємо сік лимона. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Тепер переходимо до формування «кишеньок». У кожній курячої грудки робимо розріз і заповнюємо його начинкою. Потім закріплюємо краю зубочисткою і трохи додаємо сіль м'ясо. Далі на сковороду наливаємо олію, розігріваємо і обсмажуємо 10 хвилин до рум'яної скоринки, а потім акуратно перевертаємо «кишеньки» на іншу сторону. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо грудки ще приблизно 10 хвилин. Готову страву даємо трохи охолонути й нарізаємо скибочками.
Курячі кишеньки з шинкою
Інгредієнти: філе куряче - 6 шт.; сир - 100 г; шинка - 200 г; огірки солоні - 2 шт.; яйце - 2 шт.; панірувальні сухарі - 100 р. Для соусу:
сметана - 200 мл; часник - 2 зубчики; зелень, спеції - за смаком. Приготування Куряче філе моєму, просушуємо, а потім робимо невеликий надріз, утворюючи в ньому кишеню. Готуємо тепер начинку: шинку і солоні огірки кришимо дрібними кубиками і змішати з сиром, подрібненим на тертці. Підготовлені філе натираємо сіллю і спеціями, а потім щільно набиваємо приготовленої начинкою. Закриваємо краю за допомогою зубочистки або шпажки. Яйця збиваємо з дрібкою солі і обвалюємо отримані «кишеньки» спочатку в цій суміші, а потім в паніровці.
Обсмажуємо м'ясо на гарячій сковороді з додаванням рослинного масла. Коли м'ясо злегка підрум'яниться і придбає золотистий колір, перевертаємо його на іншу сторону. Потім акуратно знімаємо «кишеньки» зі сковороди і виймаємо шпажки. Подаємо готову страву зі сметанним соусом . Для цього часник чистимо, видавлюємо через прес і перемішуємо зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню. Все перемішуємо і перекладаємо соус в пиалку!
Курячі кишеньки з чорносливом та ізюмом
Інгредієнти: бекон - 4 шт.; гірчиця - 2 ст. ложки; мед - 2 ч. ложки; родзинки - 40 г; чорнослив - 50 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; масло вершкове - 1 ст. ложка; портвейн - 2 ст. ложки; курячі грудки - 4 шт.; яблука - 4 шт.; шавлія - 4 шт. Приготування Родзинки з чорносливом промиваємо гарячою водою і замочуємо на 10 хвилин в портвейні. Яблука шаткуємо шматочками і обсмажуємо в сотейнику на розігрітому маслі, додаємо разом з портвейном сухофрукти і готуємо на сильному вогні ще 3 хвилинки.
Курячі грудки промиваємо, посипаємо сіллю і перцем. Збоку робимо глибокий поздовжній надріз, щоб вийшов «кишеньку» і заповнюємо його приготованою начинкою, додаючи по одному листочка шавлії.
Загортаємо м'ясо в бекон і обсмажуємо на сковороді по 2 хвилини з кожного боку. Гірчицю змішуємо з медом. Обмазуємо цією сумішшю філе, перекладаємо їх у форму для запікання і ставимо на 15 хвилин у духовку.