В сучасному світі немає недоліку в рецептах дієтичних страв. Прикладом деяких з них можуть стати рецепти на основі м'яса індички. Апетитні і соковиті шматочки м'яса цього птаха можна приготувати безліччю різних способів, однак у цій статті ми поговоримо про те, як тушкувати індичку з овочами.
Індичка, тушкована з овочами та приправами
Інгредієнти: філе індички - 350 г; томати - 3 шт.; сушений базилік - 2 ч. ложки; часник сушений - 2 ч. ложки; сушений орегано - 2 ч. ложки; мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кабачок - 2 шт. середнього розміру; томатна паста - 3 ст. ложки. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на рослинній олії до напівготовності. Як тільки цибуля буде готовий на половину, додаємо до нього нарізане кубиками куряче філе і смажимо страву ще 5-7 хвилин до повної готовності. Додаємо в сковороду томатну пасту і всі приправи і спеції, вливаємо трохи води, або курячого бульйону і тушкуємо страву на малому вогні 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в сковороду поросяти, ягняти кабачок. Швидка і корисна тушкована індичка готова! Подаємо її гарячою з шматочком підсмаженого хліба.
В мультиварці індичку , тушковану з овочами по цьому рецепту також можна чудово приготувати, використовуйте режим «Смаження», або «Випічка» на всіх етапах приготування.
Філе індички, тушковане з овочами
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; гомілки індички - 15 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; сіль - 2 ч. ложки; курячий або овочевий бульйон - 500 мл; морква - 2 шт.; картопля - 3 шт.; прованські трави - 1 ч. ложка; мелений чорний перець - за смаком. Приготування Гомілки індички промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо на рослинному маслі в сотейнику по 2-3 хвилини з кожного боку. Прибираємо гомілки з жаровні. Не забуваємо приправити обсмажену птицю сіллю і перцем. На ту ж жаровню, де смажилася птах, викладаємо цибулю і селеру, смажимо 5-7 хвилин до м'якості, а потім повертаємо до овочів індичку.
Заливаємо блюдо бульйоном, приправляємо сіллю і перцем і ставимо в духовку на півтори години при 150 градусах. Потім дістаємо м'ясо з духовки, додаємо решту овочі, трави і спеції, і повертаємо блюдо назад в духовку на 45 хвилин.
Дістаємо індичку з жаровні, відокремлюємо м'ясо від кісток і повертаємо назад до овочів. Подаємо ароматне блюдо без будь-яких доповнень.