Вернуться назад Распечатать

Куряче філе в клярі - рецепт

Куряче філе в клярі - рецепт
Все коли-небудь пробували куряче філе в клярі, або хоча б в паніровці. Таким чином, курку обсмажують найбільш часто, оскільки шар кляру, або панірування утримуємо вологу усередині м'яса і не дозволяє їй випаровуватися, що робить досить сухе і дієтичне м'ясо ніжним і соковитим. У даній статті ми розглянемо декілька нових і дуже оригінальних рецептів приготування курки в клярі.

Куряче філе в сирному клярі


Хто з нас не любить сир? А якщо справа стосується ніжного сирного кляру, що покриває не менше ніжне куряче філе, то встояти не зможе ніхто.
Інгредієнти:

  • сир «Пармезан» - 250 г;

  • цедра 1 лимона;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі;

  • олія для смаження;

  • сіль, перець - за смаком;

  • куряче філе - 1-2 шт.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, очищаємо від плівок і нарізаємо товстими брусками. Ретельно м'ясо обсушуємо за допомогою кухонного рушника.
    Для кляру змішуємо цедру одного лимона з тертим «Пармезаном» і панірувальними сухарями . Окремо збиваємо яйце з рослинним маслом, додаємо борошно і замішуємо густе кляр . Солимо і перчимо кляр за смаком. Беремо шматочок філе, занурюємо його в кляр, а потім обвалюємо в суміші сиру і сухарів. Обсмажуємо шматочки курячого філе в клярі на рослинному маслі і подаємо з улюбленим соусом.

    Куряче філе в картопляному клярі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • борошно або крохмаль - 1 1/2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сушений кріп - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе споліскуємо і нарізаємо на оббивні. Картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці, солимо і залишаємо хвилин на 5 щоб віджати зайву рідину. Тепер змішуємо картоплю з м'ясом, додаємо туди ж і крохмаль, трохи кропу і солі з перцем за смаком.
    Куряче філе покриваємо кляром з одного боку і кладемо цієї ж стороною на сковороду, зверху розподіляємо залишився кляр. Обсмажуємо філе курячої грудки в клярі за 10-15 хвилин з кожного боку.

    Куряче філе в морквяному клярі


    Морквяний кляр здатний надати курячому філе не тільки оригінальний смак, але і приємний золотистий колір, який прикрасить будь-буденний стіл.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Моркву натираємо на дрібній тертці, зайву рідину не віджимаємо. Додаємо до тертому коренеплоду одне куряче яйце і 2 столові ложки просіяного борошна. При бажанні в кляр можна додати подрібнену свіжу або сушену зелень. Солимо і перчимо кляр за смаком.
    Заздалегідь нарізані шматочки курки ретельно обсушуємо, або обсипаємо борошном, а потім занурюємо в морквяний кляр, даємо надлишків кляру стекти. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому курку до готовності. Подаємо з улюбленим соусом.

    Куряче філе в пивному клярі


    Інгредієнти:

  • яйце - 1шт.;

  • пиво - 3/4 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - за смаком;

  • курячі грудки - 3 шт.;

  • рослинне масло - 1 1/4 ст.


  • Приготування
    Куряче філе в клярі - рецепт
    Яйце злегка збиваємо і змішуємо з пивом. Додаємо сухі інгредієнти і продовжуємо перемішування до тих пір, поки не утворюється гладка маса. Даємо кляру постояти 25-30 хвилин перед використанням, для того, щоб клейковина борошна розбухла, і кляр вийшов більш густим і ніжним, а завдяки наявності соди у своєму складі ще і повітряним.
    Куряче філе нарізаємо соломкою. Розігріваємо олію в сковороді. Шматочки курки покриваємо кляром, даємо надлишків стекти і обсмажуємо за 4-6 хвилин. Подаємо смажене куряче філе в клярі відразу ж, попередньо промокнувши паперовим рушником.