Все коли-небудь пробували куряче філе в клярі, або хоча б в паніровці. Таким чином, курку обсмажують найбільш часто, оскільки шар кляру, або панірування утримуємо вологу усередині м'яса і не дозволяє їй випаровуватися, що робить досить сухе і дієтичне м'ясо ніжним і соковитим. У даній статті ми розглянемо декілька нових і дуже оригінальних рецептів приготування курки в клярі.
Куряче філе в сирному клярі
Хто з нас не любить сир? А якщо справа стосується ніжного сирного кляру, що покриває не менше ніжне куряче філе, то встояти не зможе ніхто.
Інгредієнти: сир «Пармезан» - 250 г; цедра 1 лимона; борошно - 1 1/2 ст.; рослинне масло - 1 ст.; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі; олія для смаження; сіль, перець - за смаком; куряче філе - 1-2 шт. Приготування Куряче філе промиваємо, очищаємо від плівок і нарізаємо товстими брусками. Ретельно м'ясо обсушуємо за допомогою кухонного рушника.
Для кляру змішуємо цедру одного лимона з тертим «Пармезаном» і панірувальними сухарями . Окремо збиваємо яйце з рослинним маслом, додаємо борошно і замішуємо густе кляр . Солимо і перчимо кляр за смаком. Беремо шматочок філе, занурюємо його в кляр, а потім обвалюємо в суміші сиру і сухарів. Обсмажуємо шматочки курячого філе в клярі на рослинному маслі і подаємо з улюбленим соусом.
Куряче філе в картопляному клярі
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; картопля - 1 шт.; борошно або крохмаль - 1 1/2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сушений кріп - щіпка; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе споліскуємо і нарізаємо на оббивні. Картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці, солимо і залишаємо хвилин на 5 щоб віджати зайву рідину. Тепер змішуємо картоплю з м'ясом, додаємо туди ж і крохмаль, трохи кропу і солі з перцем за смаком.
Куряче філе покриваємо кляром з одного боку і кладемо цієї ж стороною на сковороду, зверху розподіляємо залишився кляр. Обсмажуємо філе курячої грудки в клярі за 10-15 хвилин з кожного боку.
Куряче філе в морквяному клярі
Морквяний кляр здатний надати курячому філе не тільки оригінальний смак, але і приємний золотистий колір, який прикрасить будь-буденний стіл.
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; морква - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Моркву натираємо на дрібній тертці, зайву рідину не віджимаємо. Додаємо до тертому коренеплоду одне куряче яйце і 2 столові ложки просіяного борошна. При бажанні в кляр можна додати подрібнену свіжу або сушену зелень. Солимо і перчимо кляр за смаком.
Заздалегідь нарізані шматочки курки ретельно обсушуємо, або обсипаємо борошном, а потім занурюємо в морквяний кляр, даємо надлишків кляру стекти. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому курку до готовності. Подаємо з улюбленим соусом.
Куряче філе в пивному клярі
Інгредієнти: яйце - 1шт.; пиво - 3/4 ст.; борошно - 1 ст.; сода - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; чорний перець - за смаком; курячі грудки - 3 шт.; рослинне масло - 1 1/4 ст. Приготування Яйце злегка збиваємо і змішуємо з пивом. Додаємо сухі інгредієнти і продовжуємо перемішування до тих пір, поки не утворюється гладка маса. Даємо кляру постояти 25-30 хвилин перед використанням, для того, щоб клейковина борошна розбухла, і кляр вийшов більш густим і ніжним, а завдяки наявності соди у своєму складі ще і повітряним.
Куряче філе нарізаємо соломкою. Розігріваємо олію в сковороді. Шматочки курки покриваємо кляром, даємо надлишків стекти і обсмажуємо за 4-6 хвилин. Подаємо смажене куряче філе в клярі відразу ж, попередньо промокнувши паперовим рушником.