Класичні смакові поєднання можуть отримати будь-яку господарку у разі, якщо часу для експериментів на кухні немає, а ситну трапезу для сім'ї приготувати все-таки потрібно. До безсмертної класики належить і наш сьогоднішній рецепт курячого філе з помідорами. Звичайно, приготувати смажене куряче філе з помідорами не складе ніяких труднощів, але ми надамо декілька менш стандартних рецептур.
Куряче філе, запечене з помідорами
Інгредієнти: томати черрі - 750 г; оливкова олія - 6 ст. ложок; прованські трави - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; перець - за смаком; вустерширський соус - 1 ст. ложка; куряче філе - 500 г; шалот - 1 шт.; червоний винний оцет - 2 ст. ложки; свіжа петрушка (подрібнена) - 3 ст. ложки; естрагон свіжий (подрібнений) - 3 ст. ложки. Приготування Томати змішуємо з оливковим маслом і травами, солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. Столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо не ньому томати близько 15 хвилин. Перекладаємо обсмажені плоди в миску і поливаємо вустерширським соусом .
Куряче філе посипаємо столовою ложкою солі і перцем за смаком. Розігріваємо на сковороді 2 столові ложки олії і обсмажуємо на ньому м'ясо до золотистого кольору (6-8 хвилин). Сковороду відправляємо в духовку і продовжуємо готування при 180 градусах ще 8-10 хвилин. Даємо готового м'яса відпочити 5 хвилин.
Решту столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому шалот близько хвилини. Поливаємо сковороду укусом і повертаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще хвилину, солимо і перчимо. Подаємо нарізане м'ясо з томатами.
Рецепт тушкованого курячого філе з помідорами
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 1 головка; оливкова олія - 3 ст. ложки; томати у власному соку - 2 банки; орегано - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 1 шт.; курка - 1 шт. (15 кг); сухе червоне вино - 3/4 ст. Приготування Масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому куру до рум'яного кольору. Прибираємо курку і готуємо на виділився смальці цибулю, перець і часник. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо вино, томати, сіль, перець, лавровий лист. Повертаємо курку до овочів, як тільки соус загусне, і тушкуємо на малому вогні 45 хвилин. Куряче філе під помідорами можна подавати з пастою , а решта частини тушки в якості самостійного блюда.