Вернуться назад Распечатать

Куряче філе з помідорами

Куряче філе з помідорами
Класичні смакові поєднання можуть отримати будь-яку господарку у разі, якщо часу для експериментів на кухні немає, а ситну трапезу для сім'ї приготувати все-таки потрібно. До безсмертної класики належить і наш сьогоднішній рецепт курячого філе з помідорами. Звичайно, приготувати смажене куряче філе з помідорами не складе ніяких труднощів, але ми надамо декілька менш стандартних рецептур.

Куряче філе, запечене з помідорами


Інгредієнти:

  • томати черрі - 750 г;

  • оливкова олія - 6 ст. ложок;

  • прованські трави - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець - за смаком;

  • вустерширський соус - 1 ст. ложка;

  • куряче філе - 500 г;

  • шалот - 1 шт.;

  • червоний винний оцет - 2 ст. ложки;

  • свіжа петрушка (подрібнена) - 3 ст. ложки;

  • естрагон свіжий (подрібнений) - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Томати змішуємо з оливковим маслом і травами, солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. Столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо не ньому томати близько 15 хвилин. Перекладаємо обсмажені плоди в миску і поливаємо вустерширським соусом .
    Куряче філе посипаємо столовою ложкою солі і перцем за смаком. Розігріваємо на сковороді 2 столові ложки олії і обсмажуємо на ньому м'ясо до золотистого кольору (6-8 хвилин). Сковороду відправляємо в духовку і продовжуємо готування при 180 градусах ще 8-10 хвилин. Даємо готового м'яса відпочити 5 хвилин.
    Решту столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому шалот близько хвилини. Поливаємо сковороду укусом і повертаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще хвилину, солимо і перчимо. Подаємо нарізане м'ясо з томатами.

    Рецепт тушкованого курячого філе з помідорами


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • томати у власному соку - 2 банки;

  • орегано - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • курка - 1 шт. (15 кг);

  • Куряче філе з помідорами

  • сухе червоне вино - 3/4 ст.


  • Приготування
    Масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому куру до рум'яного кольору. Прибираємо курку і готуємо на виділився смальці цибулю, перець і часник. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо вино, томати, сіль, перець, лавровий лист. Повертаємо курку до овочів, як тільки соус загусне, і тушкуємо на малому вогні 45 хвилин. Куряче філе під помідорами можна подавати з пастою , а решта частини тушки в якості самостійного блюда.