Скільки цікавих страв можна приготувати з курки. М'ясо цієї птиці виходить смачним в будь-якому вигляді - і в вареному, і в тушкованому, і в смаженому, і в запеченому. До того ж воно легко засвоюється організмом, та плюс до цього ще й готується досить швидко. Зараз ми вам розповімо, як приготувати рулети з курячого філе . Це блюдо буде відмінним варіантом не тільки для звичайного обіду або вечері, але і для святкового столу.
Рецепт рулету з курячого філе
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; сирний сир - 200 г; варено-копчений бекон - 400 г; болгарський перець - половина; маринований огірок - 2 шт.; рослинна олія; сіль, спеції. Приготування Куряче філе надрізаємо уздовж, але не до самого кінця. Розгортаємо його і добре відбиваємо, накривши при цьому харчовою плівкою. Нарізаємо Тонкими смужками бекон. Точно так само ріжемо огірки та перець. На плівку викладаємо 4-5 смужок бекону внапуск. Зверху кладемо підготовлену відбиту грудку, солимо і посипаємо спеціями. На край викладаємо сир, огірок і перець. Тепер все це акуратно згортаємо рулетом. Кожен шматочок загортаємо у плівку (рукав для запікання) і добре закріплюємо краю, для того, щоб при запіканні не витікав сік. На деко наливаємо олію, викладаємо наші рулетики і наливаємо воду. Вона повинна покривати заготовки на 2 см. При температурі близько 200 градусів запікаємо в духовці 40-50 хвилин. Коли рулетики будуть готові, знімаємо плівку.
Рулет з курячим філе
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; яйця - 1 шт.; кріп - 1 пучок; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Філе разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку, кріп дрібно кришимо, додаємо збитий яєчний білок, сіль і перець за смаком. Гарненько все перемішуємо. На деко розстилаємо фольгу, а на неї рівним шаром розкладаємо підготовлений фарш. Перець миємо, видаляємо в ньому серцевиною і ріжемо дрібними кубиками. Розкладаємо перець рівним шаром на фарш. Акуратно згортаємо рулет. Загортаємо його в фольгу і укладаємо на деко. В духовці при температурі 200 градусів випікаємо 50 хвилин.
Рулет «Куряче філе з грибами»
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; печериці - 200 г; цибуля - 1 шт.; сир - 100 г; рослинна олія; кріп, перець, сіль - за смаком. Приготування Цибулю дрібно ріжемо, на крупній тертці трьом сир, кріп подрібнюємо. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його близько 1 хвилини, потім додаємо шампіньйони, нарізані шматочками, солимо і перчимо. Обсмажуємо гриби до готовності. Куряче філе акуратно відбиваємо, посипаємо сіллю і перцем, а зверху розподіляємо тертий сир і кріп. Зверху рівним шаром кладемо гриби і акуратно згортаємо рулет. Обсмажуємо на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки. А потім перекладаємо рулетики на деко і при температурі 180 градусів запікаємо близько 20 хвилин.
Рулет із курячого філе з чорносливом
Інгредієнти: філе куряче (подвійне) - 1 шт.; сметана - 100 г; часник - 2 зубки; перепелине яйце - 1 шт.; чорнослив - 10 шт.; сіль, приправи - за смаком. Приготування Чорнослив замочуємо в гарячій воді. Куряче філе розрізаємо вздовж на 2 частини і кожну з них відбиваємо з обох сторін. Часник видавлюємо через прес. Кожен шматочок філе змащуємо часником, а зверху кладемо нарізану смужками чорнослив. Філе згортаємо рулетом, закріплюємо дерев'яними шпажками. Сметану змішуємо з яйцем, солимо за смаком. Отриманим соусом змащуємо рулетики. Запікаємо в духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.