Куряче філе може стати не тільки головним м'ясним блюдом на вашому буденне, або навіть святковому столі, але і прекрасним снеком до пива, або безалкогольних напоїв. У цій статті ми розберемося з тим, як приготувати куряче філе в сухарях.
Рецепт курячого філе в сухарях
Інгредієнти: куряче філе (половинки) - 4 шт.; борошно - 2 ст.; сіль - 1 ч. ложки; перець - 3/4 ч. ложки; паприка, часник сушений і порошок для випічки - по 1/8 ч. ложки; яйце - 1 шт.; молоко - 1 ст.; панірувальні сухарі - 2 ст.; рослинна олія для смаження. Приготування У мисці збиваємо яйце зі склянкою молока. Окремо змішуємо просіяне борошно, сіль, перець, паприку, часник сушений і порошок для випічки. Все добре перемішуємо. Хлібну паніровку висипаємо на плоске блюдо.
Куряче філе промиваємо та нарізаємо шматочками. Першим ділом обвалюємо м'ясо в сухої суміші з борошна та спецій, потім занурюємо у збите з молоком яйце і в останню чергу обвалюємо в панірувальних сухарях .
Рослинне масло розігріваємо на сковороді або у фритюрниці, шматочки курки, попередньо позбавлення від надлишків панірування, занурюємо в олію і обсмажуємо до золотистого кольору. Даємо стекти надлишків жиру, уклавши готове м'ясо на паперовий рушник.
Куряче філе в панірувальних сухарях з сиром
Інгредієнти: куряче філе (половинки) - 4 шт.; рослинне масло - 1/2 ст.; часник - 1 зубчик; солоні крекери - 1 упаковка; перець - 1 ч. ложка; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; тертий «Пармезан» - 1/3 ст.; чеддер - 1/3 ст.; розмарин - 1 ч. ложка. Приготування Зубчик часнику пропускаємо через прес і змішати з оливковою олією. За допомогою кавомолки, або ступки з товкачем, перетираємо спеції і трави разом з крекерами. В ароматну суміш додаємо дрібно натертий сир і ретельно перемішуємо.
Куряче філе моєму, очищаємо від плівок і нарізаємо порційними шматочками. Занурюємо шматочки в часникове масло, а потім обвалюємо в паніровці з крекеру і трав. Запікаємо курку в духовці при 200 градусах близько 15-20 хвилин.
Куряче філе в панірувальних сухарях в духовці
Інгредієнти: куряче філе (половинки) - 4 шт.; тертий «Пармезан» - 3/4 ст.; каперси - 5 ст. ложок; свіжий чебрець - 2 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки; чорний перець - 1/2 ч. ложки; панірувальні сухарі - 3 1/2 ст. Приготування Куряче філе моєму, очищаємо від плівок і можливих залишків жиру. Відбиваємо філе за допомогою кухонного молотка так, щоб м'ясо було однією товщини по всій поверхні.
У великій мисці змішуємо тертий сир (половину всієї кількості) і подрібнені каперси (половину від усієї кількості), додаємо столову ложку свіжого чебрецю, олія, гірчицю, лимонну цедру. Туди ж виживаємо сік половинки лимона і додаємо 2 столові ложки води. Обвалюємо шматочки курки в отриманій суміші. Якщо є можливість, м'ясо можна залишити промаринуватися доби в холодильнику.
Панірувальні сухарі висипаємо на рівну блюдо і змішуємо з залишками сиру і каперсів, додаємо чебрець. Куряче філе обвалюємо в отриманій панірувальної суміші і отряхиваем надлишки. Перекладаємо м'ясо на деко для випікання. Покриваємо курку надлишками крихти так, щоб вийшов рівномірний щільний шар на кожному з філе. Випікаємо м'ясо при 200 градусах 20-25 хвилин, або до тих пір, поки скоринка не стане твердою і золотистою, а м'ясо повністю не пропечеться.
Подаємо м'ясо з часточками лимона, щоб курку можна було полити соком перед поїданням. Не зайвим буде і улюблений соус.