Кабачок вигідно доповнює всі літній різноманіття овочів, і хоч до теплої пори ще далеко, ми вирішили підготуватися для вас кілька рецептів на основі цього літнього плода.
Кабачки з курячим філе
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; філе куряче - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сушений чилі - 1 ч. ложка; кумин - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; кабачки - 2 шт.; кукурудза - 1 банка; томати у власному соку - 400 г; свіжа петрушка; тертий твердий сир. Приготування Нагріваємо олію в сотейнику і обсмажуємо на ньому попередньо нарізану курку. Посипаємо м'ясо сушеним чилі, кумином і сіллю. Додаємо в жаровню нарізаний товстими півкільцями кабачок. Тушкуємо м'ясо з кабачками до тих пір, поки курка не буде повністю готова, а кабачок не буде готовий наполовину. Тепер додаємо кукурудзу і томати. Тушкуємо страву на вогні без кришки близько 6-7 хвилин, присмачую подрібненою петрушкою, перед подачею посипаємо тертим сиром.
Фаршировані кабачки курячим філе
Інгредієнти: домашній томатний соус - 400 г; кабачки - 4 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; зелена цибуля - 1 пучок; часник - 3 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; петрушка - за смаком; куряче філе (відварене) - 2 шт.; кумін - 1 ч. ложка; сушений чилі - 1/2 ч. ложки; орегано - 1 /2 ч. ложки; томатна паста - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; тертий сир. Приготування Кабачки розрізаємо навпіл і за допомогою ложки виймаємо серцевину так, щоб утворилася «човник». Обварюють кабачкові «човники»
у підсоленій киплячій воді 1 хвилину.
У сковороді обсмажуємо цибулю, часник і болгарський перець. Як тільки цибуля стане м'якою, додаємо на сковороду м'якоть кабачка, солимо, перчимо і смажимо 3-4 хвилини. Приправляємо майбутню начинку травами і смециями, додаємо томатну пасту і 3-4 столові ложки води. Тушкуємо пару хвилин, кладемо до овочів відварену курку, розібрану на волокна.
Заповнюємо отриманою начинкою човники і викладаємо їх на деко з домашнім томатним соусом. Поверх кабачків також кладемо соус і посипаємо все сиром. Куряче філе , запечене з кабачками, буде готуватися 35 хвилин при 180 градусах.