Вернуться назад Распечатать

Куряче філе в сметанному соусі

Куряче філе в сметанному соусі
Куряче філе, приготоване в сметанному соусі , відрізняється незвичайною соковитістю і м'якістю. М'ясо виходить дивно смачним і приголомшливо вишуканим. На гарнір чудово підійде гречка відварений рис або картоплю.

Куряче філе в сметанному соусі в мультиварці


Інгредієнти:

  • цибулина - 3 шт.;

  • куряче філе - 1 кг;

  • сметана - 200 мл;

  • спеції - за смаком;

  • корінь імбиру;

  • гірчичний порошок - щіпка;

  • червоний і чорний мелені перець - за смаком.


  • Приготування
    Лук очищаємо і нарізаємо кільцями. Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Випічка» і викладаємо в чашу подрібнену цибулину. Філе промиваємо, обсушуємо і шаткуємо невеликими кубиками. Посипаємо м'ясо за смаком приправою і сіллю. Далі перекладаємо куряче філе в чашу мультиварки, додаємо чорний і червоний мелені перець, коріандр, куркуму, щіпку гірчичного порошку і сухого імбиру, ретельно все перемішуємо і закриваємо кришкою. Після сигналу готовності, виливаємо в каструлю окріп, кладемо сметану, розмішуємо і даємо суміші закипіти в режимі «Варка на пару». Потім вибираємо програму «Гасіння» і заводимо таймер на 1 годину. Подаємо готове блюдо гарячим з гречкою.

    Куряче філе в сметанному соусі з грибами


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • сметана - 200 мл;

  • спеції - за смаком;

  • масло - для смаження;

  • петрушка для прикраси.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на маслечко до рум'яного кольору. Потім обережно перекладаємо м'ясо в чашку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву ріжемо тонкою соломкою. Печериці обробляємо і кришимо середніми шматочками. Тепер обсмажуємо на рослинному маслі спочатку цибулю, далі викладаємо моркву і гриби.
    Пасеруємо овочі приблизно 5 хвилин на слабенькому вогні, а потім додаємо до обжарке куряче м'ясо і гарненько перемішуємо. Після цього доливаємо склянку гарячого бульйону або води, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності. У самому кінці приготування кладемо сметану, присипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки, і подаємо страву на стіл з будь-яким гарніром.

    Куряче філе в сметанному соусі з часником


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • сир - 150 г;

  • спеції - за смаком.


  • Для соусу:

  • сметана - 300 мл;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Спочатку давайте приготуємо соус: у сметану додаємо очищену і видавлений через прес часник, солимо, перчимо й перемішуємо. Куряче філе промиваємо, обсушуємо і викладаємо у форму для запікання. Потім повністю заливаємо м'ясо приготованим раніше сметанним соусом і рясно посипаємо тертим сиром. Ставимо страву в розігріту духовку і запікаємо приблизно 45 хвилин. Ось і все, куряче філе в сметанному соусі з сиром готово!

    Куряче філе в сметанному соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • куряча грудки - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • сметана - 1 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • лимон - за смаком.


  • Приготування
    Біле куряче м'ясо акуратно знімаємо з кісточки, нарізами тонкими плоскими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Потім курку трохи
    Куряче філе в сметанному соусі
    солимо, перчимо і викладаємо в жаростійкий посуд. Духовку заздалегідь включаємо, щоб вона встигла гарненько розігрітися, а ми цим часом готуємо соус.
    Часникові часточки очищаємо від лушпиння, видавлюємо через прес і викладаємо в пиалку. Додаємо сметанку, виливаємо соєвий соус, кладемо мускатний горіх і видавлюємо з лимона сік. Готову суміш гарненько перемішуємо і заливаємо куряче філе. Далі відправляємо нашу курочку в духовку і запікаємо приблизно хвилин 30. Подаємо куряче філе під сметанним соусом гарячим разом з смаженою картоплею .