Як оригінально приготувати куряче філе, щоб урізноманітнити смак м'яса і перетворити навіть звичайний скромний вечеря в справжнє свято? Та дуже просто! Пропонуємо вам кілька рецептів курячого філе в духовці.
Куряче філе, запечене в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 8 шт.; базилік - 8 листочків; сир «Моцарелла» - за смаком; кабачки - 2 шт.; помідор - 2 шт.; сік лимонний - 2 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Отже, для приготування курячого філе в духовці, м'ясо промиваємо, обсушуємо і акуратно розрізаємо уздовж, щоб утворився кишеню. Далі філе солимо, перчимо за смаком і вкладаємо в нього по скибочці сиру, кружечки помідора і листочок базиліка. Краї закріплюємо зубочисткою. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо вздовж на 8 скибочок. Укладаємо їх рівним шаром у форму для запікання, зверху покриваємо приготованим філе і збризкуємо все лимонним соком. Накриваємо блюдо фольгою й запікаємо 30 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подаємо соковите куряче філе в духовці на шматочках кабачків разом з картоплею, рисом або пастою.
Рулетики з курячого філе в духовці
Інгредієнти: куряча грудка - 4 шт.; сир «Фета» - 600 г; цибулина - 1 шт.; чорнослив сушений - 5 шт.; спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування Зараз розповімо, як приготувати куряче філе в духовці. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо її на рослинній масло з сіллю до золотистого кольору. Чорнослив промиваємо, нарізаємо соломкою, а сир натираємо на тертці і змішуємо все з цибулею. Далі готуємо філе: миємо його, висушуємо рушником. Розрізаємо кожну грудку на 3 шматочки навскоси і посипаємо сіллю. Тепер викладаємо на кожну скибочку трохи начинки, скручуємо в рулетики і закріплюємо зубочистками. Блюдо викладаємо на деко і відправляємо курячого філе запікатися на 35 хвилин в духовку, прогріту до температури 200 градусів. Всі наші курячі рулетики готові!
Куряче філе фаршироване в духовці
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; шинка - 100 г; сир - 100 г; яйце - 2 шт.; сухарі панірувальні - 3 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; масло - 50 г; спеції для курки - за смаком. Приготування Шинку шаткуємо невеликими скибочками і загортаємо в кожен тертий сир, щоб в результаті у нас вийшли тонкі рулетики. Куряче філе акуратно розрізаємо уздовж, трохи не дорізуючи її до кінця. Трохи підсолюємо, перчимо м'ясо за смаком і кожен кишеньку акуратно вставляємо по 2 рулетика з шинки. Потім занурюємо фаршировані филешки спочатку в борошно, потім в яйце, а після добре обвалюємо в сухарях. Викладаємо все у форму для запікання, зверху на кожен шматок кладемо трохи вершкового масла і смажимо в духовці хвилин 20 до появи хрусткої скоринки апетитною. Подаємо куряче філе фаршироване злегка охолодженим, прикрасивши свіжою зеленню кропу або петрушки.
Отбивное куряче філе в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; свіжі помідори - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; печериці консервовані - 250 г; сир твердий - 200 г; майонез - 100 мл; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо гострим ножем на порційні шматочки і трохи відбиваємо молоточком. Натираємо кожен скибочку за смаком сіллю, перцем і змащуємо гарненько майонезом. Цибулю і печериці чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на олії до готовності. Подрібнюємо сир на тертці. Помідори нарізаємо кружечками. Викладаємо підготовлені відбивні на змащене деко, зверху на кожну укладаємо обжарку, гуртки помідорів і посипаємо тертим сиром. Запікаємо все при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин.