Є безліч різних рецептів приготування запіканок. Вони бувають солодкими - виходить в результаті десерт, а бувають і у вигляді основного блюда. Ми зупинимося на останньому варіанті і розповімо вам рецепти приготування запіканки з курячим філе. З простого набору продуктів виходить смачне і незвичайне блюдо.
Картопляна запіканка з курячим філе
Інгредієнти: очищений картопля - 700 г; цибуля - 1 шт.; філе куряче - 500 г; сир твердий - 50 г; яйця - 1 шт.; кріп - за смаком; сметана - 3-4 ст. ложки; майонез; рослинна олія для змащування форми; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. Сир тремо на дрібній тертці. Очищену картоплю тремо на крупній тертці, точно так само чинимо і з цибулею. З'єднуємо картопля, цибуля, яйце, додаємо сіль, перець і добре перемішуємо. Форму, в якій будемо готувати запіканку, змащуємо олією, викладаємо половину картопляно-цибулевої маси, потім - шматочки філе. Додаємо в сир подрібнений кріп, перемішуємо - це буде наступний шар. Потім викладаємо залишилася картопляну масу. Верх майбутньої запіканки добре змащуємо сметаною. За бажанням також можна зробити сіточку з майонезу. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і випікаємо наше блюдо близько 40-50 хвилин, після чого нарізаємо запіканку порційними шматочками і гарячої подаємо до столу.
Макаронна запіканка з курячим філе
Інгредієнти: макарони - 450 г; куряче філе - 05 кг; яйця - 5 шт.; майонез - 1 ст. ложка; цибуля - 1 шт.; морква - 2 щт.; кетчуп - 1 ст. ложка. Приготування Морква трьом на крупній тертці і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Куряче філе заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, солимо і перчимо, зменшуємо вогонь і варимо до готовності м'яса. У підсоленій воді відварюємо до готовності макарони, потім відкидаємо їх на друшляк і половину викладаємо у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Поверх макаронів кладемо цибулю, нарізану кільцями або півкільцями. Наступний шар - відварене куряче філе, порізане кубиками. Потім викладаємо моркву і залишилися макарони.
Тепер готуємо заливку: розбиваємо 2 яйця, додаємо до них кетчуп і майонез і збиваємо. Заливаємо отриманою сумішшю запіканку і відправляємо її в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 10. Після цього вливаємо близько 100 мл бульйону від курячого філе і ставимо знову в духовку ще хвилин на 10. Тепер решта яйця збиваємо з додаванням солі і перцю, знову заливаємо запіканку з макаронів цією сумішшю, зверху ще можна посипати зернами кунжуту. Запікаємо 15-20 хвилин до одержання рум'яної скоринки.
Овочева запіканка з курячим філе
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; баклажани - 300 г; цибуля - 150 г; болгарський перець - 300 г; морква - 100 г; картопля - 05 кг; молоко - 50 мл; твердий сир - 120 г; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Очищену картоплю відварюємо до готовності. Баклажани ріжемо кубиками середньої величини. Моркву тремо
на середній тертці, а цибулю дрібно кришимо. Перець нарізаємо соломкою, а філе невеликими шматочками. Цибулю викладаємо на сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо 3 хвилини, потім додаємо до нього моркву і обсмажуємо ще 2 хвилини. Після цього додаємо філе і готуємо ще 5-7 хвилин.
Потім висипаємо перець і баклажани, додаємо чорний мелений перець і сіль за смаком і тушкуємо все разом хвилин 10. З картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло, сіль і молоко і робимо пюре. У форму для запікання викладаємо філе куряче, тушковане з овочами, потім - шар картопляного пюре, сир, тертий на тертці. При температурі 180 градусів готуємо запіканку з курячим філе близько 25 хвилин.