Курячі крильця з картоплею дуже просте, не витратна, але при цьому казково смачне блюдо. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти його приготування.
Курячі крильця з картоплею
Інгредієнти: курячі крильця - 8 шт.; майонез - 1 ст. ложка; картопля - 600 г; цибулина - 1 шт.; часник - 10 зубчиків; соєвий соус - за смаком; свіжий розмарин; спеції, приправи - за смаком; оливкова олія. Приготування Зараз розповімо, як приготувати крильця з картоплею. Курячі крильця шпигуємо очищеним часником: великі часточки розрізаємо на кілька шматочків і вставляємо в кожне крильце. Рясно поливаємо м'ясо соєвим соусом , посипаємо меленим чорним перцем, розмарином, перемішуємо і залишаємо крила маринуватися на кілька годин у холодильнику. Потім беремо сковороду без ручки, змащуємо її оливковою маслом і залишаємо прогріватися на середньому вогні на плиті.
Картопля очищаємо, нарізаємо тонкими пластинами, змішуємо з тонко нарізаним кільцями ріпчастою цибулею, висипаємо в сковороду і перемішуємо. Додаємо кілька очищених часточок часничку. Курячі крильця викладаємо поверх картоплі, виливаємо зверху залишок маринаду, змащуємо майонезом і ставимо на 40 хвилин у духовку.
Крильця, запечені з картоплею
Інгредієнти: курячі крильця - 6 шт.; молода картопля - 5 шт.; мед - 1 ст. ложка; тайський соус - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; спеції - за смаком. Приготування Курячі крильця промиваємо під холодною водою, злегка промаківающімі кухонним рушником і перекладаємо на обробну дошку. Ножем видаляємо зайвий жирок, зрізаємо плівки і викладаємо в тарілку.
Далі промиваємо від піску картопля, обтираем його паперовими рушниками і розрізаємо на кілька частин. Потім чистимо від лушпиння зубчики часнику і шаткуємо їх маленькими шматочками. Після цього наливаємо в глибоку тарілку рослинне масло, кладемо мед, вливаємо тайський соус, додаємо подрібнені зубчики часнику, сіль і чорний мелений перчик. Змішуємо всі інгредієнти столовою ложкою і перекладаємо в готовий маринад курячі крильця і нарізаний молода картопля. Ретельно все змішуємо і ставимо миску в холодильник буквально на 15 - 20 хвилин.
Далі вмикаємо духовку розігріваємо її приблизно до 200 градусів. Деко застеляємо папером для випічки і розкладаємо охолоджені курячі крильця так, щоб між ними була невелика відстань, а в проміжки, що утворилися вставляємо картоплю. Потім прибираємо все в гарячу духовку і випікаємо наше блюдо приблизно 20 - 30 хвилин.
По закінченні часу, акуратно виймаємо деко з духовки і з допомогою кухонної лопатки розкладаємо крильця, запечені з картоплею кожному по тарілках. Поливаємо зверху утворився соком і подаємо до столу разом з часточками помідор або легким овочевим салатом.
Крильця в рукаві з картоплею
Інгредієнти: курячі крильця - 800 г; молода картопля - 600 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; спеції. Для маринаду:
соєвий соус - 15 ст. ложки; мед - 1 ч. ложка; гранатовий соус - 15 ст. ложки; паприка - 1 ч. ложка; коріандр - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Крильця промиваємо, обсушуємо і відкладаємо в сторону. Тепер готуємо маринад: змішуємо гранатовий соус з соєвим, кладемо мед, мелену паприку, перчик і сіль за смаком. Отриманою сумішшю замариновиваем наші крильця і залишаємо їх приблизно на 1 годину. Молоду картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо, посипаємо коріандром, поливаємо рослинним маслом і ретельно перемішуємо. Рукав для запікання зав'язуємо з одного боку, викладаємо спочатку шар картоплі, а зверху мариновані крильця. Тепер туго зав'язуємо другий кінець рукава і запікаємо страву 50-60 хвилин при температурі 200 градусів.