Ті, хто втомився від простих курячих крилець з кетчупом напевно оцінять рецепт з цієї статті. Ніжна курятина відмінно поєднується з гостро-солодким медово - гірчичним соусом , а також страви подібного формату підходять для вечірки, або посиденьок компанією. Рецепти смачних крилець в медово-гірчичною глазурі читайте нижче.
Курячі крильця в гірчичному соусі з медом
Інгредієнти: курячі крильця - 2 кг; гірчиця - 1/2 ст.; мед - 1/2 ст.; вершкове масло - 100 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; куркума - 1/4 ч. ложки. Приготування Деко для випічки застеляємо фольгою і змащуємо її невеликою кількістю масла. Курячі крильця розрізаємо по суглобам і розкладаємо на деко.
У сотейнику змішати гірчицю, мед, вершкове масло і лимонний сік, додаємо куркуму. Ставимо глазур на середній вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки глазур закипить - знімаємо її з вогню і за допомогою кисті змащуємо нею курятину.
Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, і готуємо крильця близько 25-30 хвилин, або до тих пір, поки м'ясо не зарум'яниться.
Крильця в медово-гірчичному соусі можна приготувати і в мультиварці. Змастіть маслом дно мультиварчной чаші, розкладіть курятину і залийте її глазур'ю. Готуйте крильця в режимі «Випічка» близько 1-15 годин.
Крильця в медово-гірчичному соусі в духовці
Інгредієнти: курячі крильця - 2 кг; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; борошно; гірчиця - 1/2 ст.; вода - 1/4 ст.; мед - 2 ст. ложки; яблучний сидр - 4 ст. ложки; томатна паста - 1 ст. ложка; соєвий соус - 2 ч. ложки; кайенский перець - 1/4 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Курячі крильця миємо, обсушуємо рушником і змащуємо олією. Борошно змішуємо з сіллю і перцем. Обвалюємо крильця в борошні і розкладаємо на деко для випічки. Випікаємо куру 20 хвилин, після чого перевертаємо на інший бік і продовжуємо готування ще 20 хвилин.
Поки крильця в духовці, приготуємо соус: гірчицю, воду, мед, сидр, томатну пасту і соєвий соус змішати в сотейнику. Ставимо сотейник на вогонь, доводимо його до кипіння, після чого знімаємо соус з вогню і додаємо кайенский перець.
Готову курятину перемішуємо з соусом і подаємо до столу з горою серветок.
Крильця в гірчичному і соєвому соусі
Інгредієнти: часник - 8 зубчиків; мед - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; рослинна олія - 1/4 ст.; сіль, перець; курячі крильця - 20 шт. Приготування Часник чистимо і пропускаємо через прес. У мисці з'єднуємо часник, мед, гірчицю, соєвий соус, лимонний сік, оливкова олія, сіль і перець. Додаємо до отриманого маринаду промиті і обсушені курячі крильця, перемішуємо всі разом. Накриваємо куру з маринадом харчовою плівкою і залишаємо маринуватися мінімум на 1 годину, але можна і на день.
Духовку розігріваємо до 200 градусів, крильця укладаємо в один шар на деко для запікання і ставимо в духовку на 35-45 хвилин
(в залежності від розміру крилець), або до утворення рум'яної скоринки.
Готові крильця, просочені медово-гірчичним маринадом, не потребують соусі, але якщо ви не можете обійтися без нього, пропонуємо варіант ароматного і легкого соусу на основі лимонного соку і свіжих трав.
Для приготування соусу нам знадобиться 3/4 склянки оливкової олії, по пучку петрушки, базиліка, розмарину і зеленої цибулі, 1 лимон, сіль. Трави дрібно рубаємо і змішуємо з олією, додаємо в суміш сік 1 лимона і цедру, солимо і перчимо соус за смаком. Подаємо соус з гарячими крильцями і овочевим салатом.