Якщо ви не вважаєте калорії і шукайте максимально швидкі способи приготування курячих крилець, то, безумовно, вибір впаде на фритюр. Одна проблема - велика витрата масла, яке після небажано використовувати повторно. Досягти необхідного ступеня засмажки, хрусткої скориночки і рум'яного кольору курної шкірки можна і на сковороді. Як? Читайте нижче.
Рецепт смажених курячих крилець на сковороді
Інгредієнти: борошно - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 1 ч. ложка; курячі крильця - 2 кг; вершкове масло - 2 ст. ложки; гострий соус - 1 1/2 ст. ложки; рибний соус - 1/2 ст. ложки; паста каррі - 1 ч. ложка; подрібнена петрушка; рослинна олія для смаження. Приготування Курячі крильця промиваємо, обсушуємо і розрізаємо по суглобам. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і коріандром. Обвалюємо шматочки курки в борошняній суміші.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому курятину до золотистого кольору. Готові крильця кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
Щоб приготувати гострий соус до крилець, необхідно змішати сам гострий соус з вершковим маслом, рибним соусом і пастою каррі, після чого залити цим соусом крильця і ретельно перемішати. Подаємо готову страву, прикрасивши зеленню.
Рецепт курячих крилець з імбиром на сковороді
Інгредієнти: борошно - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; суміш спецій для курки - 1 ч. ложка; курячі крильця - 1 кг; вершкове масло - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; подрібнений імбир - 2 ст. ложки; соєвий соус - 1 1/2 ст. ложки; зелена цибуля; рослинне масло. Приготування Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, невеликою кількістю перцю і приправою для курки. Ретельно перемішуємо сухі інгредієнти віночком і обвалюємо в отриманій суміші курячі крильця. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо крильця. Скільки смажити крильця на сковороді залежить від їх розміру, проте зазвичай 10-15 хвилин виявляється цілком достатньо. Тепер змішуємо в мисці вершкове масло, соєвий соус , мед і імбир і підігріваємо суміш до загустіння в сотейнику. Подаємо обсмажену курятину з солодко-гострим соусом і посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Смачні курячі крильця барбекю на сковороді
Інгредієнти: Для курки:
рослинна олія; курячі крильця - 24 шт.; яйця - 4 шт.; сметана - 1/4 ст.; сіль, перець; борошно - 2 ст.; крохмаль - 1 ст. Для соусу барбекю:
кетчуп - 2 ст.; цукор - 1/4 ст.; мед - 1 ст. ложка; гірчиця - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сушений чилі - за смаком. Приготування Перед тим, як смажити крильця на сковороді, приготуємо суміш для панірування. В одній мисці збиваємо яйця зі сметаною, сіллю і перцем. Борошно і крохмаль просіваємо разом окремо. Курячі крильця вмочаємо спочатку в яєчної суміші, а потім обвалюємо в борошні. Смажимо курку до золотистого кольору на рослинній олії.
Інгредієнти для соусу змішуємо в сотейнику і уварюють на малому вогні 10-12 хвилин. Подаємо курячі крильця з гарячим соусом.
Як приготувати курячі крильця в паніровці на сковороді?
Інгредієнти: курячі крильця - 1 кг; молоко - 1 ст.; борошно - 1 ст.; сіль - 2 ч. ложки; чебрець - 3 ч. ложки; паприка - 2 ч. ложки; перець - за смаком; паніровка - 2 ст.; орегано - 1 ч. ложка; базилік - 1 ч. ложка; часник сушений - 1/4 ч. ложка; рослинне масло. Приготування У мисці змішуємо борошно, сіль, чебрець, паприку, часник і перець. Окремо наливаємо в іншу миску молоко. У третю миску висипаємо сухарі, змішуємо їх з орегано, базиліком, чебрецем і часником.
Курячі крильця обвалюємо в борошні, потім занурюємо в молоко і обвалюють у хлібній паніровці.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому крильця до золотистої скоринки. Подаємо з кетчупом, або гірчично-медовим соусом.