Вернуться назад Распечатать

Курячі крильця на сковороді

Курячі крильця на сковороді
Якщо ви не вважаєте калорії і шукайте максимально швидкі способи приготування курячих крилець, то, безумовно, вибір впаде на фритюр. Одна проблема - велика витрата масла, яке після небажано використовувати повторно. Досягти необхідного ступеня засмажки, хрусткої скориночки і рум'яного кольору курної шкірки можна і на сковороді. Як? Читайте нижче.

Рецепт смажених курячих крилець на сковороді


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • курячі крильця - 2 кг;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • гострий соус - 1 1/2 ст. ложки;

  • рибний соус - 1/2 ст. ложки;

  • паста каррі - 1 ч. ложка;

  • подрібнена петрушка;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Курячі крильця промиваємо, обсушуємо і розрізаємо по суглобам. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і коріандром. Обвалюємо шматочки курки в борошняній суміші.
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому курятину до золотистого кольору. Готові крильця кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
    Щоб приготувати гострий соус до крилець, необхідно змішати сам гострий соус з вершковим маслом, рибним соусом і пастою каррі, після чого залити цим соусом крильця і ретельно перемішати. Подаємо готову страву, прикрасивши зеленню.

    Рецепт курячих крилець з імбиром на сковороді


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • суміш спецій для курки - 1 ч. ложка;

  • курячі крильця - 1 кг;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • подрібнений імбир - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 1 1/2 ст. ложки;

  • зелена цибуля;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, невеликою кількістю перцю і приправою для курки. Ретельно перемішуємо сухі інгредієнти віночком і обвалюємо в отриманій суміші курячі крильця. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо крильця. Скільки смажити крильця на сковороді залежить від їх розміру, проте зазвичай 10-15 хвилин виявляється цілком достатньо. Тепер змішуємо в мисці вершкове масло, соєвий соус , мед і імбир і підігріваємо суміш до загустіння в сотейнику. Подаємо обсмажену курятину з солодко-гострим соусом і посипавши нарізаною зеленою цибулею.

    Смачні курячі крильця барбекю на сковороді


    Інгредієнти:
    Для курки:

  • рослинна олія;

  • курячі крильця - 24 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • сіль, перець;

  • борошно - 2 ст.;

  • крохмаль - 1 ст.


  • Для соусу барбекю:

  • кетчуп - 2 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сушений чилі - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як смажити крильця на сковороді, приготуємо суміш для панірування. В одній мисці збиваємо яйця зі сметаною, сіллю і перцем. Борошно і крохмаль просіваємо разом окремо. Курячі крильця вмочаємо спочатку в яєчної суміші, а потім обвалюємо в борошні. Смажимо курку до золотистого кольору на рослинній олії.
    Інгредієнти для соусу змішуємо в сотейнику і уварюють на малому вогні 10-12 хвилин. Подаємо курячі крильця з гарячим соусом.

    Як приготувати курячі крильця в паніровці на сковороді?


    Інгредієнти:

  • курячі крильця - 1 кг;

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • чебрець - 3 ч. ложки;

  • паприка - 2 ч. ложки;

  • перець - за смаком;

  • паніровка - 2 ст.;

  • орегано - 1 ч. ложка;

  • Курячі крильця на сковороді

  • базилік - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - 1/4 ч. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У мисці змішуємо борошно, сіль, чебрець, паприку, часник і перець. Окремо наливаємо в іншу миску молоко. У третю миску висипаємо сухарі, змішуємо їх з орегано, базиліком, чебрецем і часником.
    Курячі крильця обвалюємо в борошні, потім занурюємо в молоко і обвалюють у хлібній паніровці.
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому крильця до золотистої скоринки. Подаємо з кетчупом, або гірчично-медовим соусом.