Будь-яка господиня напередодні свята задається завжди одним і тим же питанням: що приготувати на стіл, щоб здивувати і порадувати гостей? Пропонуємо вам кілька рецептів курку, фаршировану рисом. Блюдо виходить воістину урочистим і вишуканим і неодмінно прикрасить навіть будь скромне захід.
Курка, фарширована рисом в мультиварці
Інгредієнти: тушка курки - 15 кг; білий рис - 1 ст.; сушені білі гриби - 200 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; цибулина - 2 шт.; грибний бульйон - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; спеції; сметана 20 % - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розберемося, як приготувати фаршировану курку рисом. Отже, сухі білі гриби заливаємо водою, солимо і відварюємо. У чашу мультиварки висипаємо рис, додаємо води, виставляємо режим «Гречка» і готуємо. Цим часом беремо курку, відрізаємо у неї крила, нижню частину ніг, акуратно знімаємо шкірку, а отримані отвори зашиваємо. Рис перемішуємо з маслом і остуджуємо. Варені гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Коли все охолоне, перекручуємо через м'ясорубку. Тепер чистимо цибулю шаткуємо його й обсмажуємо в олії. Залишаємо половину обжарювання в сковороді, а другу змішуємо з рисом, грибами і підсолюємо начинку за смаком. Потім знімаємо з кістки м'ясо, подрібнюємо через м'ясорубку і додаємо до рису.
Отриманим фаршем щільно начиняємо курку і зашиваємо отвір нитками. Викладаємо курку, фаршировану рисом і овочами на дно каструлі мультиварки, наливаємо трохи топленого масла, і включаємо на 40 хвилин режим «Випічка».
Курка, фарширована рисом і сухофруктами
Інгредієнти: тушка курки - 2 кг; рис - 1 ст.; кисло-солодкі яблука - 3 шт.; ізюм - 100 г; курага - 10 шт.; спеції; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Рис відварюємо до напівготовності. Курагу і родзинки промиваємо і заливаємо на 5 хвилин окропом, після чого обсушуємо рушником. Тепер змішуємо в глибокій мисці рис, нарізану кубиками яблука, курагу і родзинки. Додаємо за бажанням спеції, сіль і цукор.
Тепер давайте займемося куркою: тушку ретельно промиваємо зовні і всередині, видаляємо залишки пір'я, трохи ніжки підрізаємо і перекладаємо її в глибоку каструлю. Наповнюємо тушку підготовленою начинкою, зашиваємо нитками, або скріплюємо надрізи зубочистками. Нафаршировану курку натираємо гарненько сіллю, меленою паприкою, можете злегка змастити медом і посипати меленим перцем. Залишаємо птицю на 2-3 години просочуватися спеціями, а потім перекладаємо її в форму для запікання і ставимо в розігріту духовку на 15 години. Готову курку, фаршировану рисом і яблуками перекладаємо на сервірувальне блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо до святкового столу.
Курка, фарширована чорносливом і рисом
Інгредієнти: курка - 15 кг; рис - 1 ст.; вода - 2 л; цибулина - 1 шт.; чорнослив - 10 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; рослинна олія; свіжа зелень - за бажанням; спеції. Приготування Курячу тушку промиваємо, обсушуємо, обрізаємо зайву шкірку і останні фаланги у крилець. Потім натираємо птицю сіллю і перцем зовні і усередині. Чорнослив заливаємо гарячою водою, а потім нарізаємо невеликими кубиками. Рис ретельно промиваємо, висипаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь, відварюючи до напівготовності. Цибульку і моркву чистимо, подрібнюємо соломкою і обсмажуємо овочі в розігрітій рослинній маслечко. Часник пропускаємо через часникодавку. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Тепер змішуємо рис з часником, кропом, обсмаженими овочами і чорносливом. Наповнюємо курку приготовленої начинкою, краю животика зашиваємо, змащуємо тушку рослинним маслом і поміщаємо в розігріту духовку. Запікаємо страву до готовності.