Індичка і рис - чудові продукти, чудово підходять, в тому числі, і для дієтичного харчування. Обидва продукти містять безліч корисних для організму людини речовин і є, можна сказати, супер продуктами.
Як приготувати індичку з рисом?
Індичка гармонійно поєднується з рисом в різних стравах. Наприклад, можна приготувати смачний суп з індички з рисом.
Інгредієнти: крило індиче - 1 шт.; рис - 2-4 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; картопля - 2 шт.; перець солодкий - 1-2 шт.; зелень свіжа різна; часник; спеції (лавровий лист, перець горошком, гвоздика). Приготування Варимо бульйон з індичого крила до готовності (близько 1 години 30 хвилин) з цілою цибулиною і спеціями. Витягаємо крило і відокремлюємо м'ясо від кісточок. Цибулю і лавровий лист викидаємо, а мелене м'ясо повертаємо в бульйон. Додаємо моркву, нарізану соломкою, скибочки картоплі і промитий рис.
Варимо при слабкому кипінні протягом 10 хвилин додаємо солодкий перець, нарізаний соломкою. Варимо ще хвилин 5-8. Розливаємо по тарілках або суповим чашках і приправляємо рубаною зеленню і часником. Також можна використовувати для приготування супу шийки або спинки.
Можна приготувати філе індички з рисом, причому різними способами. Наприклад, філе можна відварити, як у попередньому рецепті (див. вище), бульйон використовувати для приготування супу, рис зварити окремо і подати який-небудь соус.
Можна приготувати запечену в духовці індичку з рисом. У цьому випадку рис теж краще зварити окремо. Якщо у вас ціла тушка, то краще не запікати її цілком, а розібрати на частини - так буде краще і вигідніше, та й запікання цілої індички - процес довгий.
З окремих частин індички можна готувати різні страви: грудка і стегна гарні для запікання, гомілки, крила і лапки можна пустити на холодець (він чудово застигне без желатину), спинка, шия і голова гарні для приготування бульйонів. Хоча, звичайно ж, запечена цілком святкова індичка -
це окрема тема.
М'ясо індички пісне, тому перед запіканням філе індички можна злегка замаринувати, наприклад, в жирному домашньому кефірі з сумішшю каррі і подрібненим часником. Маринуємо протягом мінімум 2-х годин.
Потім промиваємо шматки філе й обсушуємо. Запаковуємо кожен шматок в змащену жиром фольгу і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом приблизно 15 годин. Готове запечене філе нарізаємо шматочками і подаємо з відварним рисом і соусом. Звичайно ж, не забуваємо красиво оформити страву зеленню.