Нам уже доводилося розглядати рецепт смачної качка з апельсинами , але що стосується її пернатого родича - курки - то тут кулінарне поле діяльності залишається незвіданим. Якщо вам до цих пір не доводилося пробувати куру з цим доступним цитрусовим, ми готові поділитися самими смачними рецептами.
Курка, фарширована апельсинами та яблуками
Інгредієнти: охолоджена курка - 15-2 кг; апельсини середнього розміру - 3-4 шт.; яблука - 2-3 шт.; кориця - 1 паличка; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 50 г; рослинне масло. Приготування Куру споліскуємо, обсушуємо паперовими рушниками і змащуємо олією. Натираємо тушку птиці сіллю і перцем. Апельсини нарізаємо кільцями товщиною в 1-15 см. Піднімемо шкіру птиці з боку грудки і кладемо туди шматочки м'якого вершкового масла. Слідом за маслом, кладемо 3-4 скибочки апельсина.
Яблука нарізаємо великими шматками, очистити від серцевини. Кладемо скибочки яблук всередину тушки разом з паличкою кориці. Не забуваємо і про шматочках апельсин. Пов'язуємо ноги курки кулінарним шпагатом.
Запікаємо птицю при 190 градусах 15-2 години, або до тих пір, поки сік з м'яса не стане прозорим.
Курка, фарширована апельсинами в духовці
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 ст.; ціла охолоджена курка - 2 кг; вершкове масло - 70 г; апельсини - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; часник - 2 зубчики; розмарин - 2 гілочки. Приготування Перед тим, як приготувати курку, фаршировану апельсинами, саму тушку слід підготувати: сполоснути, протерти паперовим
рушником, натерти сіллю і перцем. Під шкіру курки кладемо шматочки м'якого вершкового масла. Поливаємо куру апельсиновим соком , а вичавлені часточки поміщаємо в порожнину птиці. Ніжки курки пов'язуємо ниткою або шпагатом.
Часник пропускаємо через прес і натираємо шкірку птиці отриманим пюре. Поверх тушки і з боків від неї кладемо гілочки розмарину. Кладемо куру на деко і накриваємо фольгою. Випікаємо курку спочатку 20 хвилин при 180 а потім знижуємо температуру до 160 градусів і запікаємо птицю 1-15 години. Не забуваємо кожні 10-15 хвилин поливати курку виділився під час готування соком. За 30-40 хвилин до готовності фольгу знімаємо і даємо птиці підрум'янитися. Якщо на вашій духовці є режим «Гриль», то обов'язково увімкніть його, щоб отримати гарну золотисту скориночку. Перед подачею даємо курці «відпочити» хвилин 15-20.