Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Качка в гірчиці
Інгредієнти: тушка качки - 2 кг; гірчиця - 2 ст. ложки; вода - 1 ст.; мед рідкий - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, беремо тушку птиці, промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і натираємо сіллю і перцем за смаком. Для приготування маринаду, змішуємо мед з гірчицею і ретельно змащуємо цим соусом підготовлену качку. Потім викладаємо її на деко спинкою, доливаємо трохи води і ставимо в духовку приблизно на 1 годину. Випікаємо страву при температурі 200 градусів, періодично поливаючи птицю рідиною з дека. Готову качку акуратно перекладаємо на велике красиве блюдо, посипаємо зеленню і подаємо на святковий стіл.
Качка, маринована в гірчиці
Інгредієнти: бройлер качки - 15 кг; соус соєвий - 100 мл; червоне сухе вино - 100 мл; мед - 15 ст. ложки; гірчиця французька - 1 ст. ложка; сік грейпфрута - за смаком; спеції. Приготування Качку промиваємо, обсушуємо, обробляємо і розрізаємо на чотири частини. Викладаємо м'ясо в каструлю, поливаємо соєвим соусом додаємо сухе вино, мед, гірчицю і сік грейпфрута. Трохи підсолюємо і перчимо птицю за смаком. Тепер відставляємо її в сторону і залишаємо маринуватися приблизно на 1 годину.
Після закінчення часу обсмажуємо кожен шматочок на рослинному маслечко з усіх боків до золотистого кольору. Потім викладаємо м'ясо на деко, поливаємо соусом, в якому воно маринувалося, і запікаємо 15 години в духовці при 180 градусах.
Качка, запечена з медом і гірчицею
Інгредієнти: соєвий соус - 6 ст. ложок; мед - 3 ст. ложки; імбир - 1 ст. ложка; качина тушка - 1 шт.; коньяк - 3 ст. ложки; лимон - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; гірчиця - 1 ст. ложка; айва - 1 шт.; спеції. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо маринад: у мисці з'єднуємо соєвий соус, мед, сіль, перець, гірчицю, коньяк і імбир. Все добре перемішуємо, змащуємо цим соусом оброблену і вимиту качку.
Якщо ваша мультиварка підтримує функцію маринування, то маринуємо птицю в два циклу. Якщо ж такої функції немає, просто залишаємо качку на ніч у холодильник.
Всі фрукти чистимо, поділяємо на часточки і фаршируємо ними качечку. Потім викладаємо тушку в мультиварку, закриваємо прилад кришкою і виставляємо на 40 хвилин режим «Випічка».
Після закінчення часу зливаємо виділився з м'яса жир, перевертаємо качку і знову готуємо в тому ж режимі ще 40 хвилин. Після звукового сигналу подаємо страву на стіл і насолоджуємося його приголомшливим смаком, соковитістю і ароматом.