М'ясо індички - відмінна альтернатива традиційним стравам, приготованим з курки. А для збереження в ньому максимум поживних речовин, вибираємо самий звичайний спосіб приготування - запікання.
М'ясо індички, запечене у фользі
Інгредієнти: стегно індички - 1 кг Для маринаду:
масло рослинне - 3 ст. ложки; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; розмарин - 1 г; спеції. Приготування Індичку обробляємо, промиваємо і робимо в ній надрізи. Для приготування маринаду змішуємо в мисці всі інгредієнти перемішуємо, натираємо м'ясо соусом з усіх боків і ставимо на кілька годин в холодильник. Скільки запікати індичку у фользі? Отже, замариновану індичку викладаємо на фольгу, загортаємо птицю у кілька шарів м'ясо і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 2 - 3 години. Готовність індички у фользі перевіряємо наступним чином: робимо надріз у кості, і якщо м'ясо не кровит - значить, страва готова.
Буженина з індички у фользі
Інгредієнти: свіжа грудинка - 15 кг; часник - 3 зубчики; вода - 1 л; сіль - 4 ст. ложки; мелена паприка - за смаком; спеції; коріандр в зернах - за смаком; гірчиця - 1 ч. ложка; мелена орегано; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Для того щоб запекти грудку індички у фользі, спочатку замочуємо м'ясо в розсолі, щоб воно вийшло смачним і дуже соковитим. Для цього наливаємо в каструлю 1 літр холодної води, насипаємо необхідну кількість солі і все добре перемішуємо до однорідності.
Грудинку ретельно промиваємо, викладаємо на обробну дошку і за допомогою ножа, очищаємо м'ясо від плівки, жилок і жирку. Тепер акуратно опускаємо оброблену індичку в каструлю з розчином і
залишаємо приблизно на 2 години. Після закінчення часу обережно зливаємо рідину, а грудинку ретельно промиваємо, насухо витираємо паперовими рушниками і перекладаємо в миску.
Часник чистимо і ріжемо на пластинки. У глибокій піалі з'єднуємо всі спеції, вливаємо рослинне масло і кладемо гірчицю . Ретельно все перемішуємо до утворення однорідної маси. Викладаємо грудинку на обробну дошку, робимо кілька надрізів вглиб, вставляємо в отвори часничок і обмазуємо з усіх боків приготовленої пастою. Потім м'ясо опускаємо в миску, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися на добу в холодильник. Після цього загортаємо індичку у фольгу, покласти на деко і запікаємо в духовці протягом 50 хвилин при температурі 220 градусів.
Шукайте ще смачні рецепти приготування цієї птиці, тоді просто потушкуйте індичку .