М'ясо індички вважається дієтичним і дуже корисним. Наприклад, за вмістом заліза вона набагато випереджаємо і курку, і навіть яловичину. Крім того, це м'ясо містить зовсім небагато холестерину і добре засвоюється. Нижче наведено цікаві рецепти приготування індички з сиром.
Котлети з індички з сиром
Інгредієнти: індичка - 250 г; сир - 150 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; сіль, чорний мелений перець. Приготування Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. М'ясо індички пропускаємо через м'ясорубку, сир тремо на тертці. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо 1 сире яйце, перець, сіль і все це добре перемішуємо. Мокрими руками формуємо котлети. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо котлети . Обсмажуємо до появи рум'яної скоринки з обох сторін, потім вогонь зменшуємо і під закритою кришкою тушкуємо ще хвилин 7.
Салат з індички з сиром
Інгредієнти: сирний сир - 200 г; салат (листя) - 300 г; помідори черрі - 300 г; копчена грудка індички - 200 г; солодкий червоний перець - 1 шт.; мед - 1 ч. ложка; оцет яблучний - 30 мл; масло рослинне - 4 ст. ложки; гірчиця - 2 ч. ложки; хрін - 1 ч. ложка; базилік - 1 пучок; сіль, перець. Приготування З'єднуємо гірчицю , мед, рослинне масло і оцет. Сіль і перець додаємо за смаком. Базилік промиваємо під проточною водою, стряхиваем воду і обриваємо листочки. Помідори черрі ріжемо навпіл. У солодкому перці видаляємо серцевину і нарізаємо його кубиками. Грудку індички також ріжемо кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти і перемішуємо. Сирний сир змішуємо з хріном. 2 чайні ложки змочують у воді і з їх допомогою формуємо 10 кульок, які викладаємо зверху на салат.
Індичка з ананасами і сиром
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; молоко - 200 мл; твердий сир - 200 г; консервовані ананаси (кружечки) - 1 банка; сіль, перець. Приготування Філе нарізаємо пластинками, кожну злегка відбиваємо і замочуємо на 1 годину в молоці. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів, викладаємо на деко відбивні, притрушиваем їх сіллю і перцем, зверху розміщуємо кружечок ананаса і посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Готові відбивні з індички з сиром і ананасом подаємо до столу з картопляним пюре і салатом з овочів.
Індичка під сиром в мультиварці
Інгредієнти: філе індички - 400 г; печериці - 250 г; соєвий соус - 40 мл; помідор - 1 шт.; твердий сир - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе нарізаємо скибочками товщиною близько 1 см. Викладаємо їх на дно мультиварки і поливаємо соєвим соусом. Печериці нарізаємо кубиками, викладаємо зверху на м'ясо. А потім розміщуємо нарізаний кружечками помідор. Все це зверху засипаємо тертим сиром. Закриваємо каструлю, вибираємо режим «Жарка-овочі» і час приготування 20 хвилин. Готову індичку з сиром, грибами і помідорами за бажанням можна посипати подрібненим кропом.
Рулетики з індички з сиром
Інгредієнти: філе індички - 600 г; сир «Фета» - 150 г; сир твердий - 150 г; рослинна олія; гілочки шавлії - 4 шт.; сіль - за смаком. Приготування Шматок філе індички розрізаємо навпіл уздовж, а потім кожну половинку нарізаємо шматочками як для відбивних. Кожен скибочку кладемо на харчову плівку, накриваємо плівкою і відбиваємо. Повинні вийти шматочки
товщиною не більше 5 мм Твердий сир тремо на дрібній тертці, додаємо сир фета і перемішуємо. Дрібно нарізаємо листочки шавлії. Додаємо їх в сирну масу і перемішуємо. На край шматочка відбитого філе кладемо близько 1 чайної ложки сирної начинки і звертаємо рулетик.
Перев'язуємо заготовки ниткою або скріплюємо зубочисткою. Зверху посипаємо сіллю. Укладаємо рулетики на сковороду з розігрітим рослинним маслом, зверху розкладаємо листочки шавлії і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки. Потім перекладаємо їх у глибоку форму для запікання і ставимо в духовку хвилин на 20 при температурі 180 градусів.