Вернуться назад Распечатать

Індичка, запечена в рукаві

Індичка, запечена в рукаві
Хазяєчки нашого часу вже по достоїнству оцінили всі переваги приготування м'яса у рукаві для запікання. Отже, по-перше, це набагато корисніше, ніж просте обсмажування, так як їжа готується у власному соку практично без додавання олії. А по-друге, в кінці приготування, деко не потрібно мити, тому що весь сік при акуратному розкритті рукава залишається всередині. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів запеченої індички в рукаві.

Гомілка індички, запечена в рукаві


Інгредієнти:

  • гомілка індички - 2 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Гомілки індички попередньо розморожуємо, змащуємо рослинним маслом, натираємо гарненько сіллю, спеціями і покласти в пакет для запікання. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками. Свіже яблуко шаткуємо тонкими скибочками і кладемо овочі і фрукти до м'яса разом з очищеним часником. Запікаємо ніжки індички в рукаві в духовці близько 15 годин при 200 градусах.

    Філе індички, запечена в рукаві


    Інгредієнти:

  • філе індички - 600 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції;

  • аджика - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Філе індички промиваємо в прохолодній воді і обсушуємо паперовими рушниками. Потім робимо невеликі надрізи в м'ясі і шпигуємо їх зубчиками часнику. Натираємо індичку сумішшю солі, чорного меленого перчика і аджики . Після цього кладемо м'ясо в рукав для запікання і кладемо на грати в холодну духовку. Знизу на всяк випадок підставляємо піддон. Скільки ж запікати індичку в рукаві? Виставляємо температуру приблизно 180 градусів і готуємо страву протягом 1 години. Готове м'ясо нарізаємо шматочками і подаємо до столу гарячими з різними гарнірами і соусами.

    Грудка індички, запечена в рукаві


    Інгредієнти:

  • грудка індички - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • гранульований часник - щіпка;

  • суха зелень - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 1 кубик;

  • вода - 300 мл;

  • свіжа зелень.


  • Для соусу:

  • курячий бульйон;

  • бальзамічний оцет - 1 ч. ложка;

  • порошок для загусання соусу.


  • Приготування
    Грудку індички моєму, промокаємо рушником. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо, додаємо трохи оливкової масла, спецій, гранульованого часнику, щіпка перцю чилі, суху зелень, все перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю нашу грудку. Потім перекладаємо м'ясо в рукав для запікання, заливаємо 1 кубиком курячого бульйону , розчиненого у теплій кип'яченій воді. Тепер туго зав'язуємо рукав, робимо зверху дірочку, кладемо на деко і випікаємо 50 хвилин при 180 градусах. Після цього, грудку обережно витягуємо з рукава, перекладаємо на тарілку і поливаємо соусом. Для його приготування, бульйон проціджуємо, додаємо трохи темного бальзамічного оцту і порошок для загустіння.

    Запечене стегно індички в рукаві


    Інгредієнти:

  • стегно індички - 1 кг


  • Для маринаду:

  • соус соєвий - 3 ст. ложки;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • червоний болгарський перець - 1 шт.;

  • свіжий корінь імбиру - 2 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля зелена - за бажанням;

  • Індичка, запечена в рукаві

  • гострий перець - 05 стручка.


  • Приготування
    М'ясо індички миємо й обсушуємо паперовими рушниками. Очищений корінь імбиру, зелений цибулька, часничок, болгарський перчик і гострий перець подрібнюємо в блендері. До отриманої суміші додаємо соєвий соус і вливаємо бальзамічний оцет. Готовим маринадом натираємо м'ясо індички і залишаємо на кілька годин. Духовку розігріваємо до 200 градусів, відміряємо рукав для запікання потрібної довжини, закріплюємо його з одного боку спеціальними кліпсами, укладаємо м'ясо і міцно зав'язуємо з іншого боку. Запікаємо індичку в нагрітій духовці близько 1 години.