Різноманітні м'ясні рулети займають почесне місце на святковому столі, адже вони не лише смачні, але ще й оригінально виглядають. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування рулетів з курячої грудки.
Рулет із курячого філе
Інгредієнти: куряча грудка - 1 кг; сирокопчений бекон - 8 смужок; сир гауда - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; кріп - 20 г; чорний мелений перець, сіль; вершки 20%-ної жирності - 200 мл Приготування Куряче філе миємо, обсушуємо, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо, щоб вийшов пласт товщиною близько 1 см. Трохи підсолюємо і посипаємо перцем. Сир нарізаємо брусочками, половинку болгарського перцю - смужками. На філе кладемо кріп, перець, сир і згортаємо рулет. Обертаємо його смужками бекону. Таким чином формуємо та інші рулети. На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо рулети і обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків. Половину болгарського перцю нарізаємо кубиками, викладаємо в сковороду до рулетів. Вогонь зменшуємо, вливаємо вершки, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Подавати рулети можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Рулет із курячого філе курки
Інгредієнти: курячі грудки - 4 шт.; шинка - 200 г; твердий сир - 200 г; яйця - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; панірувальні сухарі - 3 ст. ложки; рослинне масло - 100 мл; сіль. Приготування Куряче філе відбиваємо з 2 сторін і солимо. Шинку нарізаємо соломкою, сир тремо на дрібній тертці і змішуємо з шинкою. Викладаємо начинку на відбивні. Збиваємо яйця, кожну відбивну згортаємо рулетом, обвалюємо його в борошні і вмочаємо в яйці, а потім обвалюють у панірувальних сухарях. Курячі рулети обсмажуємо на олії до появи скоринки. Потім перекладаємо рулети на змащений маслом деко і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів. Готуємо рулетики хвилин 10.
Курячий рулет з грудки
Інгредієнти: куряче філе - 3 шт.; волоські горіхи - 1 склянка; майонез - 100 г; сирі жовтки - 2 шт.; кріп - 1 пучок; петрушка - 1 пучок; розмарин - щіпка; сіль, перець. Приготування Куряче філе миємо, обсушуємо і акуратно відбиваємо. Філе солимо, перчимо і змащуємо половиною майонезу. Отримані курячі відбивні викладаємо один на одного внахлест - повинен вийти один пласт. Тепер готуємо начинку: подрібнюємо горіхи, зелень, додаємо залишився майонез, пучок розмарину і все це перемішуємо. Викладаємо отриману масу рівним шаром на відбите м'ясо. Згортаємо рулет, обв'язуємо його ниткою і викладаємо у форму для запікання. Жовтки збиваємо з додаванням щіпки солі і обмазуємо рулет. Запікаємо близько 50 хвилин при 180 градусах. Готовий м'ясний рулет із курячого філе ріжемо скибочками.
Мармуровий рулет із курячого філе
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; мелена паприка - 1 ст. ложка; швидкорозчинний желатин - 30 г; сіль - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - щіпка; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики. Приготування Промите і обсушенное куряче філе нарізаємо шматочками, додаємо сіль, спеції, желатин, подрібнений часник і перемішуємо. Викладаємо підготовлену масу в рукав для запікання, надаємо форму рулету, випускаємо повітря і зав'язуємо рукав з обох сторін. Поміщаємо рулет у форму для запікання і при температурі 180 градусів і випікаємо 50 хвилин. Після цього рулет виймаємо з духовки, даємо йому охолонути при кімнатній температурі, а потім мінімум на 6 годин поміщаємо в холодильник. І тільки після цього знімаємо рукав для запікання. Застиглий рулет нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.