Фаршировані курчата припадуть до смаку любителям соковитого і молодого м'яса. До того ж таке блюдо зручно для індивідуальної подачі і красиво виглядає на тарілці. Єдиний мінус полягає в тому, що ніжне м'ясо дуже легко пересушити, а від того готувати курчати слід дуже обережно.
Рецепт курчат, фаршированих картоплею
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; цибуля ріпчаста -1 шт; домашня ковбаса - 300 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; сушена петрушка - 4 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; сушений розмарин - 3/4 ч. ложки; сушений чебрець - 2 3/4 ч. ложки; курчата - 2-3 шт.; оливкова олія. Приготування Картоплю відварюємо у підсоленій воді до напівготовності. Домашню ковбасу нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковороді до рум'яної скоринки. До ковбасі додаємо нарізану півкільцями цибулю і чекаємо, поки він не стане прозорим, слідом закладаємо шматочки відвареної картоплі і приправляємо все сіллю, розмарином, чебрецем і перцем. Начиняємо курчат отриманою сумішшю і викладаємо на деко для запікання. Поверхня тушки змащуємо оливковою олією. Курча, фарширований картоплею повинен запікати 40 хвилин при 200 градусах.
Курчата корнішони, фаршировані грибами
Легке додаток до запечене курчаті - начинка з грибів і цибулі з білим вином. Готується просто, а на ділі виходить надзвичайно смачно і низькокалорійні.
Інгредієнти: курчата корнішони - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; бекон - 4 шматочка; печериці - 500 г; чебрець - 1 ч. ложка; шавлія - 1 ч. ложка; сухе біле вино - 1/2 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Бекон нарізаємо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо півкільцями і підрум'янюємо на витопившемся жиру. Посипаємо все сіллю і перцем. Додаємо на сковороду нарізані пластинками гриби і всі трави. Обсмажуємо начинку ще 2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Заливаємо гриби вином і залишаємо сковороду на вогні до тих пір, поки рідина повністю не випарується.
Отриманої грибною начинкою фаршируємо курчат. Порожнину можна зафіксувати ниткою або зубочистками. Тушку курчати зовні натираємо маслом, сіллю і перцем. Готуємо курчати в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
Курча, фарширований рисом і запечений в духовці
Апетитні курчата можуть подаватися і без гарніру, але якщо він настільки необхідний, то використовуйте його як рис. Дикий рис підходить ідеально, так як володіє особливою користю для нашого організму і не втрачає форму під час готування.
Інгредієнти: курчата - 2-3 шт.; дикий рис - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; лимон - 1 шт.; курячий бульйон - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; мед - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Тушки курчат миємо й обсушуємо, зовні і всередині птицю посипаємо сумішшю солі і перцю.
Дикий рис відварюємо до повної готовності. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. До смаженій цибулі додаємо пропущений через прес часник, лимонну цедру і сік 1/2 лимона. Слідом укладаємо відварений рис і заливаємо начинку бульйоном.
Готову начинку закладаємо в порожнину птиці і розкладаємо курчат на деко для випічки. Запікаємо птицю при 200 градусах 30 хвилин, накривши деко фольгою, після чого готуємо суміш з масла і меду, знімаємо фольгу і змащуємо глазур'ю поверхню птиці. Повторюємо цю процедуру 4 рази, кожні 5 хвилин запікання, щоб отримати золотисту глянсову скоринку. Подаємо курчат до столу відразу ж після запікання, прикрасивши страву свіжою зеленню.