Курка з картоплею і грибами - це приголомшливе поєднання в одному блюдо смачних і доступних продуктів. Воно з легкістю стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування курки з грибами і картоплею.
Курка з грибами і картоплею в горщику
Інгредієнти: курка - 300 г; картопля - 7 шт.; майонез - за смаком; морква - 2 шт.; часник - за смаком; спеції; сир - 200 г; зелень; свіжі печериці - 250 р. Приготування Отже, для приготування курки з грибами, картоплею і сиром, м'ясо обробляємо, промиваємо, акуратно відокремлюємо м'ясо від кісток і розрізаємо на невеликі шматочки. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його і обсмажуємо шматочки курки. Окремо пасеруємо подрібнену цибульку. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. Окремо обсмажуємо в сковороді до м'якості печериці.
Тепер беремо керамічні горщики і складаємо шарами: спочатку обсмажений цибуля, м'ясо, шар картоплі і моркви, трохи м'яса, шар грибів і посипаємо все зеленню. Кожен шар солимо і перчимо за смаком. Зверху поливаємо домашнім майонезом , видавлюємо часничок і посипаємо тертим сиром. Заливаємо курку з грибами і картоплею майже доверху водою і відправляємо в духовку, накривши горщики кришкою. Тушкуємо страву протягом 1 години, вибравши температуру 180 градусів.
Курка з картоплею і грибами в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; цибулина - 2 шт.; свіжі печериці - 500 г; свіжа зелень; картопля - 500 г; сир - 300 г; спеції. Приготування Наливаємо в чашу трохи рослинного масла. Філе курки нарізаємо невеликими шматочками, цибулю чистимо і шаткуємо підлозі кільцями. Гриби обробляємо і рубаємо пластинками. Картоплю чистимо, подрібнюємо, а сир натираємо на крупній терочке. Далі кладемо всі продукти шарами в чашу мультиварки - куряче філе, цибуля, гриби, картопля. Кожен шар трохи додаємо сіль, посипаємо сиром, виставляємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо 45 хвилин.
Курка з грибами і картоплею в сметані
Інгредієнти: картопля - 1 кг; куряча грудка - 300 г; свіжі печериці - 200 г; цибулина - 1 шт.; спеції; олія рослинна. Для заливки:
сметана - 200 мл; дрібна сіль - 1 ч. ложка; вода - 100 мл; борошно -1 ст. ложка; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Куряче філе нарізаємо маленькими кубиками, посипаємо сіллю, приправою для птиці і залишаємо на 30 хвилин. Цим часом чистимо цибулю шаткуємо його дрібненько. Печериці обробляємо і рубаємо пластинами. Очищену картоплю ріжемо скибочками і поки заливаємо водою, щоб вийшов весь крохмаль. В скороварці вибираємо програму «Смаження», виставляємо тиск на 3 вливаємо трохи рослинного
масла й обсмажуємо до золотистого кольору цибульку. Потім додаємо гриби і готуємо овочі до легкого зарум'янювання і перекладаємо на тарілку, а на їх місце кладемо шматочки філе і швиденько обсмажуємо його з усіх сторін. З картоплі зливаємо воду, посипаємо скибочки сіллю і добре перемішуємо.
У каструлю скороварки викладаємо гриби з цибулею і картоплю. Сметану наливаємо в глибоку ємність, розбавляємо водою, приправляємо спеціями, додаємо трохи борошна, наливаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо все віночком до однорідності. Вміст каструлі поливаємо приготовленою заливкою так, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні картоплі. Закриваємо кришку приладу і готуємо на програмі «Ручний» близько 10 хвилин при тиску - 2. Готову страву гарненько перемішуємо і розкладаємо по тарілках.