Підлива з курки - смачне і ситне блюдо, яке дуже легко приготувати. Його добре подавати до відварною макаронів рісу і картоплі. А перед подачею на стіл можете прикрасити блюдо дрібно нарізаною свіжою зеленню. Отже, давайте дізнаємося з вами, як приготувати підливу з курки.
Підлива з курки в мультиварці
Інгредієнти: курка - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; вода - 2 ст.; свіжа зелень - 30 г; спеції. Приготування Курку промиваємо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в каструлю мультиварки. Чистимо цибулину від лушпиння, моєму, шаткуємо тонкими півкільцями і кидаємо поверх м'яса. Тепер черга моркви: чистимо її, миємо й натираємо на крупній терочке. Викладаємо моркву в чашу мультиварки до решти інгредієнтів.
Туди ж відправляємо подрібнені зубчики часничку, солимо за смаком і заливаємо водою. Кількість рідини можете зменшити або збільшити в залежності від того, скільки вам потрібно отримати підливи. Далі поступово всипаємо борошно і перемішуємо, щоб не утворилося грудочок. Тепер закриваємо кришку приладу, виставляємо на дисплеї режим «Гасіння» і чекаємо приблизно 1 годину. Після закінчення часу, поливають приготовленою підливою будь-гарнір і прикрашаємо блюдо свіжої подрібненої зеленню.
Рецепт часникової підливи з курки
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; спеції; сметана; часник - 3 зубчики; свіжа зелень. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі смужки. Потім наливаємо в сковороду масло, розігріваємо і кидаємо підготовлене м'ясо. Швиденько обсмажуємо його до появи золотистого кольору. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і додаємо до курки. Туди ж кладемо натерту на крупній терочке морква, солимо і перчимо за смаком.
Перемішуємо підливу, робимо менший вогонь і накриваємо сковороду кришкою, додавши трохи води або курячого бульйону. Через 20 хвилин додаємо сметани, видавлюємо через прес очищений часник, перемішуємо і тушкуємо страву ще хвилин 5. Потім посипаємо все нарізаною зеленню і подаємо підливу з курки зі сметаною до столу.
Як зробити підливу з куркою і овочами?
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; помідор - 2 шт.; сметана; спеції; часник - 2 зубчики; зелень. Приготування Куряче філе нарізаємо на вузькі смужки або квадратики і обсмажуємо в оливковій маслечко. Потім додаємо до м'яса подрібнену цибульку, терту моркву, болгарський перчик і два помідора, очищених від шкірки. Тушкуємо все 30 хвилин на повільному вогні, а потім кладемо в підливку томатну пасту, сметану і перемішуємо. Хвилин за 5 до готовності, видавлюємо через прес часник і тушкуємо ще трохи. Перед подачею на стіл прикрашаємо підливу свіжою зеленню і свіжими овочами.
Підлива з куркою і грибами
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; свіжі печериці - 300 г; сметана; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо на тонкі смужки, обсмажуємо в оливковій масло і додаємо нашатковану кільцями цибулю. Через 25 хвилин кидаємо порубані скибочками оброблені гриби, перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. За бажанням вливаємо трохи кип'яченої води, розмішуємо, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо ще хвилин 10. Потім кладемо кілька ложечок сметани і через 5 хвилин знімаємо підливку з вогню і подаємо до столу. Якщо ви бажаєте отримати більш густий соус, то можете після обсмажування лучка підсипати в сковороду трохи борошна.