Правильно приготоване куряче м'ясо, вважається одним із самих ніжних і соковитих. Пропонуємо вам кілька рецептів курячої грудки з сиром.
Куряча грудка запечена із сиром
Інгредієнти: грудка куряча - 500 г; спеції; сир - 100 г; масло рослинне - 50 мл Для кляру:
яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Курячу грудку обробляємо і розрізаємо вздовж на дві частини. Потім м'ясо трохи відбиваємо, солимо, перчимо та посипаємо улюбленими травами. Твердий сир натираємо на тертці.
Далі переходимо до приготування кляра: яйця розбиваємо в мисочку, збиваємо, кладемо майонез і всипаємо борошно. Після цього кладемо курячу відбивну повністю в кляр , а потім обсмажуємо на розігрітій сковороді масло. Тепер посипаємо м'ясо тертим сиром, перевертаємо і обсмажуємо до готовності на іншій стороні. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром, консервованим зеленим горошком і свіжими овочами.
Рецепт курячої грудки з сиром
Інгредієнти: куряча грудка - 700 г; помідори - 5 шт.; сир - 150 г; спеції; майонез - 3 ст. ложки. Приготування Курячу грудку промиваємо і видаляємо ліній жир. Кожне філе розрізаємо вздовж на дві частини і відбиваємо злегка молоточком, накривши зверху харчовою плівкою. В окремій ємності змішуємо майонез зі спеціями, перемішуємо маринад і викладаємо м'ясо. Залишаємо курку маринуватися приблизно на 20 хвилин.
Цим часом змащуємо деко для запікання майонезом, потім кладемо рівним шаром замариновану курячу грудку. Помідори миємо, шаткуємо кільцями і викладаємо поверх курки. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо рясно томати. Відправляємо курячу грудку під сиром в розігріту духовку і випікаємо 40 хвилин.
Смажена куряча грудка з сиром
Інгредієнти: куряча грудка - 4 шт.; яблуко - 1 шт.; масло вершкове - 20 г; спеції; борошно; сир - 100 р. Приготування Для приготування курячої грудки з сиром всередині яблуко промиваємо, висушуємо, акуратно видаляємо серцевину і шаткуємо на тонкі скибочки. Потім викладаємо фрукти в сковороду, додаємо шматочок масла й обсмажуємо на невеликому вогні до м'якості.
З боку курячої грудки робимо надріз вглиб і вкладаємо в одержаний «кишеню» пару шматочків яблука і порізаний на шматочки сир. М'ясо зовні солимо, перчимо і обсипаємо c двох сторін борошном. Обсмажуємо курку на вершкове масло до золотавого кольору.
Куряча грудка з сиром
Інгредієнти: філе куряче - 6 шт.; яйце - 2 шт.; сир - 100 г; панірувальні сухарі - 200 г; олія рослинна; сир твердих сортів - 6 скибочок; соус для макаронів - 350 мл; спеції. Приготування Яйця розбиваємо в миску і злегка збиваємо. В інший неглибокій тарілці змішуємо тертий сир, приправу і панірувальні сухарі. Занурюємо курячі грудки спочатку у збите яйце, а потім обвалюємо в суміші з сухарів.
У великій сковороді нагріваємо рослинне масло, викладаємо курку і обсмажуємо її протягом 10 хвилин з кожного боку. Далі виливаємо у форму для випічки томатний соус, кладемо курку, сирні скибочки і запікаємо страву 20 хвилин в духовці.
Куряча грудка, фарширована сиром
Інгредієнти: курячі грудки - 2 шт.; сир твердий - 50 г; майонез; яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сухарі панірувальні; спеції. Приготування Беремо курячу грудку, обробляємо, відокремлюємо філе і в кожному шматочку акуратно робимо надріз, намагаючись не прорізати наскрізь. Солимо і перчимо м'ясо з двох сторін. Майонез змішати з видавленим через прес часником і змащуємо грудку. Потім кладемо всередину шматочок сиру і заколюємо «кишеньку» зубочистками. Розбиваємо яйце в пиалку, гарненько збиваємо вінчиком і вмочаємо грудку. Слідом м'ясо обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки на розігрітому рослинному маслечко з усіх боків.