Вернуться назад Распечатать

Варена куряча грудка - рецепти

Варена куряча грудка - рецепти
Куряча грудка, зварена без скоринки, є корисним продуктом дієтичного харчування. Адже велика частина жиру у курки міститься саме в її шкірі, тому для приготування легких страв краще всього використовувати чисте філе. Воно добре поєднується зі свіжими овочами та різноманітними гарнірами. Давайте дізнаємося з вами, що можна приготувати з вареної курячої грудки.

Рецепт салату з вареної курячої грудкою


Інгредієнти:

  • курячі грудки - 250 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • мариновані огірки - 2 шт.;

  • консервовані шампіньйони - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • свіжий кріп.


  • Приготування
    Отже, спочатку треба підготувати всі інгредієнти. Картоплю відварюємо, остуджуємо і натираємо на дрібній терочке. Куряче філе теж відварюємо і дрібно нарізаємо. Мариновані огірочки натираємо на крупній тертці. З печериць зливаємо розсіл, віджимаємо гриби і дрібно рубаємо. Яйця відварюємо, чистимо і подрібнюємо на дрібній тертці. Кріп промиваємо, дрібно шаткуємо і викладаємо салат шарами на красиве блюдо. Спочатку картоплю, потім куряче філе, маринований огірок, грибочки і яйце. Всі промазуємо майонезом і посипаємо свіжим кропом.

    Котлети з вареної курячої грудки


    Інгредієнти:

  • варена морква - 2 шт.;

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • борошно - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Моркву миємо щіткою, відварюємо до готовності, чистимо і натираємо на тертці. Варену курку остуджуємо і розбираємо на волокна. Потім з'єднуємо м'ясо з морквою, додаємо яйця, приправляємо спеціями, всипаємо борошно, вимішуємо масу, ложечкою викладаємо на гарячу сковороду котлетки і обсмажуємо до готовності з двох сторін. Подаємо страву зі сметанкою.

    Варена куряча грудка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції;

  • вода - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • вершки - за бажанням.


  • Приготування
    Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими порційними шматочками. Овочі миємо, чистимо, цибулька дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній терочке. У чашу мультиварки наливаємо трохи масла, викладаємо філе і перемішуємо. Закриваємо кришку приладу, встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо 15 хвилин.
    Потім до грудей додаємо цибулю і моркву, перемішуємо і пасеруємо все разом ще 10 - 15 хвилин. Борошно розвести кип'яченою водою, акуратно виливаємо в чашу і перемішуємо. Підсолюємо, перчимо та посипаємо спеціями за смаком. Додаємо за бажанням жирні вершки, закриваємо кришку, встановлюємо режим «Гасіння» і чекаємо приблизно 1 годину. Ось і все, ніжна куряча грудка в мультиварці готова.

    Страва з вареної курячої грудки


    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 8 зубчиків;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • курячий бульйон - 2 л;

  • помідор - 3 шт.;

  • соус песто - 250 р.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, розрізаємо на частини і ділимо на шматочки. Курячі грудки відварюємо до
    Варена куряча грудка - рецепти
    напівготовності, а потім викладаємо на деко, посипаємо цибулею і очищеним часником. Поливаємо м'ясо оливковою маслом, приправляємо спеціями і запікаємо 10 хвилин. Після приготування даємо курці охолонути і подрібнюємо на волокна.
    Далі змішуємо в блендері курячий бульйон, смажені цибулю, часник і трохи соусу песто. Перемішуємо суміш до однорідності. Куряче м'ясо з'єднуємо з соусом, що залишився в мисці і відставляємо в сторону. У великій каструлі доводимо до кипіння бульйонну суміш до кипіння. У порційні тарілки викладаємо подрібнене куряче м'ясо, заливаємо гарячим бульйоном і прикрашаємо суп скибочками помідорів.