Куряча грудка, зварена без скоринки, є корисним продуктом дієтичного харчування. Адже велика частина жиру у курки міститься саме в її шкірі, тому для приготування легких страв краще всього використовувати чисте філе. Воно добре поєднується зі свіжими овочами та різноманітними гарнірами. Давайте дізнаємося з вами, що можна приготувати з вареної курячої грудки.
Рецепт салату з вареної курячої грудкою
Інгредієнти: курячі грудки - 250 г; картопля - 2 шт.; мариновані огірки - 2 шт.; консервовані шампіньйони - 200 г; яйце - 1 шт.; майонез - 4 ст. ложки; свіжий кріп. Приготування Отже, спочатку треба підготувати всі інгредієнти. Картоплю відварюємо, остуджуємо і натираємо на дрібній терочке. Куряче філе теж відварюємо і дрібно нарізаємо. Мариновані огірочки натираємо на крупній тертці. З печериць зливаємо розсіл, віджимаємо гриби і дрібно рубаємо. Яйця відварюємо, чистимо і подрібнюємо на дрібній тертці. Кріп промиваємо, дрібно шаткуємо і викладаємо салат шарами на красиве блюдо. Спочатку картоплю, потім куряче філе, маринований огірок, грибочки і яйце. Всі промазуємо майонезом і посипаємо свіжим кропом.
Котлети з вареної курячої грудки
Інгредієнти: варена морква - 2 шт.; куряча грудка - 2 шт.; яйце - 2 шт.; спеції; олія рослинна; борошно - 3 ст. ложки. Приготування Моркву миємо щіткою, відварюємо до готовності, чистимо і натираємо на тертці. Варену курку остуджуємо і розбираємо на волокна. Потім з'єднуємо м'ясо з морквою, додаємо яйця, приправляємо спеціями, всипаємо борошно, вимішуємо масу, ложечкою викладаємо на гарячу сковороду котлетки і обсмажуємо до готовності з двох сторін. Подаємо страву зі сметанкою.
Варена куряча грудка в мультиварці
Інгредієнти: куряча грудка - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції; вода - 1 ст.; борошно - 2 ст.; вершки - за бажанням. Приготування Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими порційними шматочками. Овочі миємо, чистимо, цибулька дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній терочке. У чашу мультиварки наливаємо трохи масла, викладаємо філе і перемішуємо. Закриваємо кришку приладу, встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо 15 хвилин.
Потім до грудей додаємо цибулю і моркву, перемішуємо і пасеруємо все разом ще 10 - 15 хвилин. Борошно розвести кип'яченою водою, акуратно виливаємо в чашу і перемішуємо. Підсолюємо, перчимо та посипаємо спеціями за смаком. Додаємо за бажанням жирні вершки, закриваємо кришку, встановлюємо режим «Гасіння» і чекаємо приблизно 1 годину. Ось і все, ніжна куряча грудка в мультиварці готова.
Страва з вареної курячої грудки
Інгредієнти: курячі грудки - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 8 зубчиків; олія оливкова - 3 ст. ложки; спеції; курячий бульйон - 2 л; помідор - 3 шт.; соус песто - 250 р. Приготування Цибулю чистимо, розрізаємо на частини і ділимо на шматочки. Курячі грудки відварюємо до
напівготовності, а потім викладаємо на деко, посипаємо цибулею і очищеним часником. Поливаємо м'ясо оливковою маслом, приправляємо спеціями і запікаємо 10 хвилин. Після приготування даємо курці охолонути і подрібнюємо на волокна.
Далі змішуємо в блендері курячий бульйон, смажені цибулю, часник і трохи соусу песто. Перемішуємо суміш до однорідності. Куряче м'ясо з'єднуємо з соусом, що залишився в мисці і відставляємо в сторону. У великій каструлі доводимо до кипіння бульйонну суміш до кипіння. У порційні тарілки викладаємо подрібнене куряче м'ясо, заливаємо гарячим бульйоном і прикрашаємо суп скибочками помідорів.