Вернуться назад Распечатать

Куряча грудка з помідорами

Куряча грудка з помідорами
Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування курячої грудки з помідорами. Таке блюдо чудово прикрасить святковий стіл або різноманітить ваше повсякденне меню.

Куряча грудка, смажена з помідорами


Інгредієнти:

  • базилік фіолетовий - 025 пучка;

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • масло рослинне - 20 мл;

  • помідори - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячу грудку промиваємо, обсушуємо за допомогою рушники і ділимо на 2 рівні частини. У кожній частині робимо глибокий надріз так, щоб вийшов «конвертик». Помідор шаткуємо тонкими кружечками. М'ясо підсолюємо і перчимо за смаком і кладемо всередину «конверта» підготовлені часточки томату. Потім додаємо миті листочки базиліка , складаємо м'ясо, а краї закріплюємо зубочистками. Фаршировані курячі грудки обсмажуємо на розпеченій сковороді приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку, до готовності.

    Куряча грудка, тушкована з помідорами


    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 4 шт.;

  • спеції;

  • томатний соус - 430 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • нарізані консервовані помідори - 430 г;

  • вершки - 500 мл;

  • кінза - 1 пучок.


  • Для маринаду:

  • лайм - 05 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • коріандр, кмин - за смаком.


  • Приготування
    Курячі грудки нарізаємо невеликими шматочками. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Щоб приготувати маринад, змішуємо у великій мисці подрібнений часник, додаємо спеції, мелений коріандр, кмин і видавлюємо сік з лайму. В отриману суміш кладемо курку і залишаємо маринуватися на всю ніч. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо в вершкове масло на сковороді до м'якості.
    Потім викладаємо замариновані курячі грудки і обсмажуємо близько 10 хвилин. Після цього виливаємо томатний соус і нарізані кубиками консервовані помідори. Тушкуємо під кришкою на середньому вогні, а потім кидаємо кінзу і вливаємо вершки. Подаємо готове блюдо з вареним рисом.

    Куряча грудка запечена з помідорами


    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 700 г;

  • помідори - 5 шт.;

  • сир - 150 р.


  • Для маринаду:
    Куряча грудка з помідорами


  • майонез - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячу грудку промиваємо і видаляємо зайвий жир. Потім кожне філе розрізаємо вздовж на дві частини і відбиваємо молоточком, накривши плівкою. В окремій ємності змішуємо майонез і спеції. Перемішуємо маринад і викладаємо в нього м'ясо, ретельно промазуючи кожен курячий стейк. Залишаємо курку маринуватися приблизно на 20 хвилин. Далі змащуємо деко для запікання майонезом і викладаємо рівним шаром курячу грудку. Помідори промиваємо, нарізаємо кільцями і кладемо рівним шаром поверх курки. Сир натираємо на крупній тертці і рясно посипаємо блюдо. Відправляємо курячу грудку в гарячу духовку і запікаємо 40 хвилин.