Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування курячої грудки з помідорами. Таке блюдо чудово прикрасить святковий стіл або різноманітить ваше повсякденне меню.
Куряча грудка, смажена з помідорами
Інгредієнти:
базилік фіолетовий - 025 пучка; куряча грудка - 1 шт.; масло рослинне - 20 мл; помідори - 1 шт.; спеції. Приготування Курячу грудку промиваємо, обсушуємо за допомогою рушники і ділимо на 2 рівні частини. У кожній частині робимо глибокий надріз так, щоб вийшов «конвертик». Помідор шаткуємо тонкими кружечками. М'ясо підсолюємо і перчимо за смаком і кладемо всередину «конверта» підготовлені часточки томату. Потім додаємо миті листочки базиліка , складаємо м'ясо, а краї закріплюємо зубочистками. Фаршировані курячі грудки обсмажуємо на розпеченій сковороді приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку, до готовності.
Куряча грудка, тушкована з помідорами
Інгредієнти: курячі грудки - 4 шт.; спеції; томатний соус - 430 г; цибулина - 1 шт.; нарізані консервовані помідори - 430 г; вершки - 500 мл; кінза - 1 пучок. Для маринаду:
лайм - 05 шт.; часник - 5 зубчиків; коріандр, кмин - за смаком. Приготування Курячі грудки нарізаємо невеликими шматочками. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Щоб приготувати маринад, змішуємо у великій мисці подрібнений часник, додаємо спеції, мелений коріандр, кмин і видавлюємо сік з лайму. В отриману суміш кладемо курку і залишаємо маринуватися на всю ніч. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо в вершкове масло на сковороді до м'якості.
Потім викладаємо замариновані курячі грудки і обсмажуємо близько 10 хвилин. Після цього виливаємо томатний соус і нарізані кубиками консервовані помідори. Тушкуємо під кришкою на середньому вогні, а потім кидаємо кінзу і вливаємо вершки. Подаємо готове блюдо з вареним рисом.
Куряча грудка запечена з помідорами
Інгредієнти: куряча грудка - 700 г; помідори - 5 шт.; сир - 150 р. Для маринаду:
майонез - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Курячу грудку промиваємо і видаляємо зайвий жир. Потім кожне філе розрізаємо вздовж на дві частини і відбиваємо молоточком, накривши плівкою. В окремій ємності змішуємо майонез і спеції. Перемішуємо маринад і викладаємо в нього м'ясо, ретельно промазуючи кожен курячий стейк. Залишаємо курку маринуватися приблизно на 20 хвилин. Далі змащуємо деко для запікання майонезом і викладаємо рівним шаром курячу грудку. Помідори промиваємо, нарізаємо кільцями і кладемо рівним шаром поверх курки. Сир натираємо на крупній тертці і рясно посипаємо блюдо. Відправляємо курячу грудку в гарячу духовку і запікаємо 40 хвилин.