Вернуться назад Распечатать

Як смачно приготувати курячу грудку?

Як смачно приготувати курячу грудку?
Куряча грудка - універсальний і корисний дієтичний продукт, з якого можна приготувати різноманітні і оригінальні страви. Вона підійде і в якості розвантажувального меню, і для калорійних страв на кожен день, а оригінально приготоване м'ясо можна подати навіть на святковий стіл у вигляді основного блюда. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти, як смачно приготувати курячу грудку.

Як смачно приготувати курячу грудку в пароварці?


Інгредієнти:

  • часничок - 5 зубчиків;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • філе куряче - 4 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • фундук - 45 г;

  • твердий сир - 60 г;

  • кропива свіжа - 1 пучок;

  • свіжа м'ята - 05 пучка;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, кропиву ретельно промиваємо в теплій воді, надівши на руки рукавички. Після цього кропив'яні і м'ятні листочки знімаємо зі стебел і крупно рубаємо. Молодий часник чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розігріваємо трохи оливкового масла і пасеруємо в ньому до м'якості подрібнену цибульку. Потім змішуємо кропиву, м'яту, часник, цибуля, тертий сир, подрібнені горіхи, вливаємо трохи оливкового масла і приправляємо спеціями.
    Курячі филешки надрізаємо вздовж і розгортаємо, як книжку. Далі накриваємо їх плівкою і злегка відбиваємо. Тепер перекладаємо філе на плівку, викладаємо начинку, звертаємо грудку рулетиком і щільно загортаємо у плівку. Готуємо страву в пароварці приблизно 30 хвилин.

    Як приготувати смачну курячу грудку в арахісової паніровці?


    Інгредієнти:

  • арахіс смажений - 075 ст.;

  • пшеничний хліб - 3 скибочки;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • куряче філе - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 245 градусів. Деко застеляємо фольгою і злегка змащуємо її маслом. У кухонному комбайні збиваємо у велику крихту арахіс і хліб, пересипаємо в миску, додаємо трохи оливкової масла, солі і чорного меленого перчика. Ретельно перемішуємо масу. В окремій ємності злегка збиваємо яйця зі спеціями і вмочаємо грудку в отриману суміш. Потім обвалюємо її в горіховій паніровці, перекладаємо на деко і випікаємо приблизно 25 хвилин.

    Як смачно приготувати курячу грудку в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • спеції;

  • грудка куряча - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Курячу грудку промиваємо, акуратно знімаємо шкіру і поділяємо м'ясо на дві половинки. Часник чистимо, нарізаємо пластинками. Потім на кожній курячої половинці робимо надрізи і нашпиговиваем їх часничком. Натираємо спеціями, загортаємо грудки в фольгу і викладаємо в каструлю. Вибираємо режим «Випічка» і готуємо м'ясо 15 години.

    Як смачно приготувати дієтичну курячу грудку?


    Інгредієнти:

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • куряча грудка - 300 г;

  • яблуко зелене - 1 шт.;

  • кухонна сіль - щіпка;

  • олія рослинна;

  • червоний мелений перець - щіпка.


  • Приготування
    Як смачно приготувати курячу грудку?
    Як приготувати смачну дієтичну грудку в кисло-солодкому соусі? Все досить просто. Отже, грудку гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. У сковороду наливаємо рослинне масло, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його 5 хвилин. Потім солимо, приправляємо спеціями, кладемо томатну пасту все перемішуємо і продовжуємо тушкувати. Яблука миємо, чистимо від шкірки, акуратно вирізаємо серцевиною і шаткуємо тонкою соломкою. Якщо яблуко кисле, присипаємо його цукровим піском, викладаємо в сковороду, перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо ще приблизно хвилин 10. Ну, ось і все, соковита, ароматна грудка в кисло-солоденькому соусі з яблучками готова.