Кабачки чудово поєднуються з курячою грудкою і доповнюють один одного. З цієї комбінації можна приготувати безліч різноманітних страв, які прикрасять ваш стіл. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти.
Кабачки з курячою грудкою
Інгредієнти: молоді кабачки - 2 шт.; філе курячої грудки - 1 шт.; сир - 50 г; часник - 2 зубчики; готовий соус з паприки - 300 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; базилік - 5 листочків; спеції. Приготування Кабачки промиваємо та нарізаємо вздовж тонкими пластинами. Деко застеляємо папером для випічки, розкладаємо кабачки, трохи змащуємо їх оливковим маслом і підсолюємо. Відправляємо овочі хвилин на 7 в розігріту до 180 градусів духовку, щоб кабачки стали м'якими. Цим часом м'ясо грудки шаткуємо тонкими поздовжніми скибочками, трохи відбиваємо, підсолюємо і перчимо. Додаємо часник, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
На готові кабачки викладаємо смужки курочки, посипаємо тертим сиром і базиліком , додавши трохи готового соусу з паприки. Далі акуратно скручуємо все в рулетики, закріплюємо кінці зубочистками і запікаємо в духовій шафі 25 хвилин при 180 градусах.
Куряча грудка запечена з кабачками
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; помідори - 3 шт.; куряча грудка - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Для соусу:
кефір - 05 ст.; спеції; майонез - 4 ст. ложки. Приготування Отже, для приготування цієї страви, давайте спочатку підготуємо всі інгредієнти. Кабачки промиваємо, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а помідори миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Філе курячої грудки нарізаємо маленькими шматочками. Тепер викладаємо на деко всі овочі, м'ясо, перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком.
Далі давайте приготуємо соус. Для цього в мисочці змішуємо майонез з кефіром і солимо. Після цього рясно промазуємо блюдо зробленої сумішшю і відправляємо деко в духовку на 30 хвилин. Запікаємо курячу грудку з кабачками при температурі 180 градусів. Під кінець додаємо тертого часничку і ретельно перемішуємо.
Тушковані кабачки з курячою грудкою
Інгредієнти: куряча грудка - 2 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; кабачок - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; сметана - 250 мл; спеції. Приготування Кожне філе курячої грудки обробляємо і нарізаємо впоперек волокон на шматочки. На сковороді розігріваємо рослинне масло, обсмажуємо м'ясо до підрум'янення і перекладаємо його в каструлю. Кабачки миємо, витираємо рушником, шаткуємо невеликими шматочками і пасеруємо на тій же сковороді.
Потім викладаємо їх в каструлю поверх курячих шматочків. У сковороду підливаємо масло й обсмажуємо подрібнену цибулю, після чого теж відправляємо її в каструлю. Далі ставимо її на слабкий вогонь, кладемо сметану, приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо на слабкому вогні 15-20 хвилин під кришкою.
Рецепт курячої грудки з кабачками
Інгредієнти: кабачок 300 г; куряча грудки - 500 г; солодкий перець - 200 г; помідори - 200 г; сир моцарелла - 1 шт.; оливки - 10 шт; цибулина - 200 г; морква - 150 г; сметана - 150 мл Приготування Для початку обробляємо курку і розділяємо її на дуже дрібні кубики. Слідом беремо кабачок, очищаємо його від шкірки, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і шаткуємо півкільцями. Далі злегка обсмажуємо їх. Подрібнюємо сир моцарелла скибочками, а твердий сир натираємо на середній тертці. Болгарський перець обробляємо і рубаємо смужками. Потім у форму для випікання викладаємо куряче філе, потім шар обсмажених кабачків, скибочки сиру і оливки з перцем. Після цього ставимо страву в духовку і запікаємо 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.