М'ясо птиці останнім часом стало дуже популярним в нашій країні. Курка є одним з найбільш доступних м'ясних продуктів. Куряче м'ясо придбало велику популярність, завдяки обробленні цілої туші по частинах. Одним з традиційних страв курятини є стегенця . І сьогодні ми вам розповімо, як приготувати стегенця в майонезі.
Стегенця в духовці з майонезом
Інгредієнти: курячі стегенця - 6 шт; натертий сир - 200 г; майонез - 250 г; кріп - 15 г; часник - 2 зубчики; сіль; перець мелений. Приготування Стегенця розрізаємо на три частини, добре промиваємо під водою і звільняємо від залишків пір'я, зайвого жиру. Потім м'ясо паперовим рушником і викладаємо на деко, бажано щоб він був з високими краями. В окремій піалі змішуємо дрібно нарізану зелень, домашній майонез , часник, пропущений через прес і натертий сир.
Інгредієнти змішуємо до отримання однорідної маси. Заливаємо наші стегенця отриманої заправкою. Духовку підігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї стегенця на 15 хвилин. Коли м'ясо почне утворюватися скоринка, зменшуємо вогонь до 100 градусів і печемо в духовці ще 20 хвилин.
Стегенця, тушковані в майонезі
Інгредієнти: стегенця - 4 шт.; майонез - 220 г; сіль; тепла вода - 1 склянка; ріпчаста цибуля - 3 шт.; спеції для курки. Приготування М'ясо промиваємо під холодною водою, обрізаємо з нього зайвий жир. І вмочаємо стегенця паперовим рушником. Сухе м'ясо натираємо сіллю і спеціями. У теплій воді розчиняємо майонез і додаємо туди трохи подрібненого часнику. Цибулю нарізаємо кубиками. У добре розігріту глибоку сковороду або казан, викладаємо курку, посипаємо її ріпчастою цибулею і заливаємо майонезно-часниковою сумішшю. Закриваємо наш посуд кришкою і тушкуємо на помірному вогні протягом 40 хвилин.
Стегенця, мариновані в майонезі
Інгредієнти: курячі стегенця; майонез; аджика; сіль; перець; часник. Приготування У глибокій піалі з'єднуємо майонез, часник, пропущений через прес, аджику і солимо. Стегенця ретельно промазуємо сумішшю і залишаємо їх маринуватися на ніч. Після цього промариновані стегенця викладаємо на деко, попередньо змащений рослинним маслом. Випікаємо м'ясо в духовці, розігрітій до 180 градусів 60 хвилин. Готову страву подаємо до столу з картоплею.
Окости в майонезі на сковороді
Інгредієнти: курячі стегенця - 3 шт.; майонез - 200 г; часник - 2 зубчики; спеції для курки; суміш солі і чорного перцю. Приготування Стегенця моєму під проточною холодною водою, обрізаємо зайвий жир. Натираємо спеціями і сіллю. У майонез видавлюємо часник через прес і змащуємо стегенця, залишаємо м'ясо трохи промаринуватися мінімум 30 хвилин. Після цього викладаємо його на добре розігріту сковорідку, обсмажуємо з усіх боків (під кришкою), додаємо при цьому склянку води. Коли вода випарується, знімаємо кришку і обсмажуємо стегенця до золотистої скоринки.