Наггетсами називають шматочки курячого філе в хрусткій скоринці, таке блюдо користується попитом в кафе і ресторанах. Нагетси так само можна купити у вигляді напівфабрикату або приготувати вдома, своїми руками. Нижче розповімо кілька варіантів приготування курячих нагетсів.
Курячі нагетси
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; борошно - 50 р; олія соняшникова 100 мл; панірувальні сухарі - 50 г; сіль; приправа для курки; яйця - 1 шт. Приготування Куряче м'ясо нарізаємо на шматочки розміром близько 7 сантиметрів завдовжки. Додаємо сіль і спеції для курки. Після вмочаємо шматочки м'яса в борошні, яйці і в завершення в панірувальних сухарях . Смажимо в олії до готовності.
Курячі нагетси в духовці
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; молоко - 100 мл; борошно - 100 г; філе курки - 05 кг; панірувальні сухарі - 150 г; приправи. Приготування Яйце збиваємо з молоком. В піалі заготовляємо паніровку, для цього змішуємо прянощі за смаком, перець, сіль і панірувальні сухарі. М'ясо нарізаємо рівними шматками. Після цього кожен шматок паніруємо послідовно в борошні, яйці з молоком і в сухарях. Шматочки обсмажуємо на розпеченому олії і викладаємо на деко. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів, і відправляємо в неї наші нагетси на 20 хвилин. Готову страву подаємо з соусами і зеленню.
Рецепт курячих нагетсів
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; яйце - 1 шт.; часниковий порошок - 1/2 ч. ложки; паприка - 1/2 ч. ложки; цибулевий порошок - 1/2 ч. ложки; сіль; оливкова олія; хлібна крихта - 2 склянки. Приготування М'ясо злегка подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Додаємо яйце, паприку, часниковий і цибульний порошок, сіль, перець і 1/4 склянки панірувальних сухарів. І подрібнюємо всі інгредієнти. Змащуємо оливковою олією лист пергаментного паперу і викладаємо на неї невеликі шматочки фаршу і змащуємо з усіх боків маслом. Після чого прибираємо заготовки в морозильник на годину, щоб наші нагетси прийняли форму.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Дістаємо заготовки з морозильної камери і обвалюємо їх у решти паніровці. Готові нагетси викладаємо на деко, в який попередньо застелити пергаментом і змастили маслом. Відправляємо деко в духовку на 12 хвилин. По закінченню часу необхідно надрізати, щоб перевірити готовність. Якщо нагеттси не готові, то залишаємо їх у духовці ще на кілька хвилин. Так само можна залишити заморожені нагетси у вигляді напівфабрикату і зберігати в морозилці.
Курячі нагетси в мультиварці
Інгредієнти: філе курки - 350 г; яйця - 3 шт.; масло рослинне - 600 мл; сухарі панірувальні; сіль; спеції. Приготування Філе нарізаємо кубиками. Яйця збиваємо міксером до однорідності. Нарізане м'ясо приправляємо спеціями і сіллю, потім мачає в яйці і паніровці. Шматочки м'яса викладаємо в кошик для смаження в один шар. У чашу мультиварки заливаємо масло. Закриваємо кришку мультиварки, вибираємо режим смаження, і чекаємо, поки олія нагріється, це займе близько 7 хвилин часу, потім відкриваємо кришку мультиварки і встановлюємо у неї корзину з наггетсами. Закриваємо кришку і продовжуємо готувати в цьому режимі ще 15 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал, дістаємо нагетси. Подаємо до столу з будь-яким соусом.
Як робити курячі нагетси?
Інгредієнти: куряча грудки - 500 г; майонез - 2 ст. ложки; кетчуп - 2 ст. ложки; панірувальні сухарі - 80 г; сіль; перець; спеції. Приготування Курячу грудку ріжемо на медальйони товщиною близько 15 см, розрізаємо при цьому поперек. До грудці викладаємо майонез, кетчуп, перець і спеції (сіль додавати поки не потрібно). Все добре перемішуємо і залишаємо постояти в холодильнику від 40 хвилин до 2 годин. Солимо курку перед смаженням. У тарілку висипаємо частина панірувальних сухарів і вмочаємо в них по черзі кожен шматочок м'яса. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо нагетси. Обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо курячі нагетси ще 5 хвилин.