Курячі ніжки з майонезом - чудово надзвичайно смачне і ароматне блюдо, яке прикрасить ваш стіл і прекрасно підійде до будь-якого гарнирчику. Пропонуємо вам кілька рецептів їх приготування, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Курячі ніжки під майонезом
Інгредієнти: ніжки курячі - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; приправи: солодка паприка, куркума, чилі, цибуля сушена; часник - 2 зубчики. Приготування Курячі ніжки гарненько промиваємо, промаківающімі полотенчиком, обробляємо при необхідності й обсушуємо. Потім беремо за щепоточке з усіх підготовлених приправ і перемішуємо їх в мисочці. М'ясо підсолюємо, натираємо ароматними спеціями і залишаємо маринуватися хвилин на 15. Після цього нарізаємо ніжки на порційні шматочки або залишаємо ціленькими. Часник чистимо від лушпиння, видавлюємо через спеціальний прес, змішуємо з домашнім майонезом і рясно промазуємо курку приготованою сумішшю.
Далі накриваємо все харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин у холодильник маринуватися. Від майонезу наше м'ясо стане чудово мягеньким і казково ніжним, а часничок додасть йому чудовий присмак і божественний аромат. Тепер беремо форму, промазуємо її рослинним маслом, щільно викладаємо порційні м'ясні шматочки і відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин. Випікаємо курячі ніжки при температурі 180 градусів, періодично поливаємо їх утворився соком.
Курячі ніжки з майонезом на сковороді
Інгредієнти: курячі ніжки - 5 шт.; вода - 05 склянки; часник - 2 зубчики; майонез - за смаком; спеції; олія рослинна; сир твердий - за бажанням; зелень петрушки - за смаком. Приготування Курячі гомілки ретельно промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і свіжомеленим перцем. Потім перекладаємо м'ясо в глибоку сковорідку і обсмажуємо на добре розігрітому рослинному маслечко з усіх боків до появи рум'яної скоринки. Часник чистимо, промиваємо і видавлюємо через землянку до однорідного стану.
Після цього змішуємо його з водою і за допомогою чайної ложечки поливаємо курячі ніжки. Далі змащуємо їх невеликою кількістю майонезу, зменшуємо вогонь і обсмажуємо до готовності. За кілька хвилин до закінчення приготування присипаємо тертим сирочком, викладаємо ніжки на блюдо, оформляємо гілочками зелені і подаємо страву до столу.