Всі господині знають, що в духовці можна приготувати багато чого смачного і що важливо - корисного. Готувати можна просто на деко, можна використовувати фольгу, а ще можна готувати за допомогою рукава для запікання. Саме завдяки використанню останнього страви виходять соковиті і дуже смачні, до того ж вони містять мінімум жирів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати стегенця , запечені в рукаві.
Стегенця з картоплею в рукаві
Інгредієнти: стегенця курячі - 3 шт.; морква - 2 шт.; картопля - 1 кг; часник - 5 зубчиків; рослинна олія; соус соєвий, каррі, перець, сіль, зелень - за смаком. Приготування Курячі стегенця миємо, обсушуємо, робимо надрізи і вставляємо в них часточки часнику, які за бажанням можна розрізати навпіл. Підготовлені стегенця складаємо в миску, посипаємо їх спеціями, сіллю і соєвим соусом . Перемішуємо, щоб стегенця були повністю обмазані спеціями, і залишаємо маринуватися на годину.
Картоплю очищаємо і ріжемо невеликими скибочками. Додаємо терту моркву, сіль, спеції і рослинне масло, добре перемішуємо. Тепер поміщаємо картоплю в рукав, туди ж викладаємо стегенця. Скріплюємо рукав з обох сторін і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Потім духовку відкриваємо, робимо в рукаві надріз і відправляємо запікатися ще хвилин 15 щоб утворилася скоринка. Після цього простий, але дуже смачний обід готовий.
Рецепт качиних стегенець в рукаві
Інгредієнти: картопля - 1 кг; качині стегенця - 2 шт.; морква - 1 шт.; сіль, суміш мелених перців - за смаком. Приготування Качині ніжки миємо, обсушуємо і якщо є підшкірний жир, то зрізаємо його. Картоплю ріжемо четвертинками, а моркву - кружальцями. Викладаємо овочі в пакет для запікання, посипаємо сіллю, сумішшю перців і прямо в пакеті перемішуємо. Стегенця також натираємо сіллю з перцем і укладаємо зверху на овочі в рукав.
Після цього добре скріплюємо краю рукава, кладемо його на деко і відправляємо в духовку на 60 хвилин. Готувати, таким чином, краще на середньому рівні, так як в процесі запікання рукав сильно роздувається. За 15 хвилин до закінчення приготування рукав розрізаємо, краю відсуваємо вбік і ставимо знову в духовку, щоб стегенця в рукаві для запікання в духовці підрум'янилися.
Стегенця з овочами в рукаві
Інгредієнти: стегенця - 2 шт.; картопля - 5 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; сіль. Приготування Картоплю миємо, чистимо й ріжемо кубиками. Помідори - часточками, цибулю - півкільцями, моркву - брусочками. Стегенця натираємо сіллю і спеціями, вкладаємо їх в рукав для запікання, туди ж кладемо овочі і струшуємо. Запікаємо курячі стегенця в рукаві 45 хвилин при 190-200 градусах.
Стегенця з рисом в рукаві
Інгредієнти: стегенця курячі - 700 г; цибуля ріпчаста - 120 г; рис - 400 г; морква - 300 г; часник - 4 зубчики; сіль, приправа для плову - за смаком. Приготування Рис промиваємо і додаємо його в рукав для запікання. Зверху викладаємо подрібнену цибулю і нашатковану соломкою моркву. Солимо, перчимо та посипаємо приправою для плову. Часник нарізаємо тонкими пластинками і закладаємо його під шкірку стегенець. Натираємо їх сіллю і перцем.
Викладаємо підготовлені стегенця в рукав для запікання, вливаємо туди ж 3 склянки води і акуратно скріплюємо краю рукава. Ножицями зверху робимо кілька невеликих надрізів, щоб пар виходив. Деко з стегенцями та рисом ставимо в духовку з температурою 200 градусів. Через 1 годину рукав розрізаємо, ставимо в духовку ще на 15 хвилин, щоб стегенця підрум'янилися, і тільки після цього виймаємо остаточно, щоб подати до столу.