Вернуться назад Распечатать

Курка, запечена в рукаві

Курка, запечена в рукаві
Зберегти соковитість і аромат птиці допоможе рукав для запікання, який здатний не тільки витримувати температуру духовки, але і готувати продукти фактично у власному соку без шкоди для вас. У рецептах далі ми розглянемо декілька простих способів приготування курки в рукаві.

Рецепт запеченої курки в рукаві цілком


Інгредієнти:

  • ціла курка - 25 кг;

  • оливкова олія;

  • вершкове масло - 3-4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • орегано - за смаком;

  • лимон - 2 шт.;

  • апельсин - 1/2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200°С. Курячу тушку промиваємо й обсушуємо, після чого добре приправляємо сіллю і перцем зовні і усередині. В порожнину кури засипаємо хорошу пучок сушеного орегано і закладаємо туди розрізану половину апельсина, часточки одного лимона, ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Поливаємо птицю оливковою олією, гарненько розтираємо його і кладемо куру у рукав. Тепер залишається лише поставити птицю в духовку. Скільки запікати курку в рукаві буде залежати від її розмірів, але в цілому, на запікання тушки в 25 кг знадобиться 1 годину 45 хвилин.
    Перед подачею вийміть начинку з порожнини тушки, а потім подавайте куру до столу.

    Запечена домашня курка в рукаві з начинкою з грибів


    Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • мікс з лісових грибів - 500 г;

  • свіжий чебрець - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • волоський горіх - 1 жменя;

  • хлібна крихта - 2 жмені;

  • яйце - 1 шт.;

  • ціла домашня курка - 15 кг


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200°С. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник протягом 10 хвилин. Після, додаємо до засмажки на сковороді нарізані гриби з листочками чебрецю і продовжуємо готування до тих пір, поки зайва волога не випарується зі сковороди. Приправляємо гриби лимонною цедрою, остуджуємо і змішуємо її з нарізаними горіхами і хлібної крихтою. Додаємо яйце, щоб начинка з грибів добре тримала форму.
    Курячу тушку, добре промиту і висушену, натираємо невеликою кількістю оливкової олії, посипаємо сіллю з перцем, збризкуємо лимонним соком зовні і всередині, а потім заповнюємо порожнину грибною начинкою. Кладемо куру в рукав і ставимо готується на 1 годину 15 хвилин.
    Фарширована кура перед подачею повинна полежати в рукаві хвилин 10-15 а потім її можна подавати до столу з запеченими овочами, картопляним пюре або овочевим салатом.

    Запечене філе курки в рукаві


    Ми вже переконалися в тому, то смачно запекти курку в рукаві цілком не складе особливої праці. А що ж на рахунок філе? Тут справа ще більш райдужно.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 8 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки+1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • листя зеленого базиліка - 2 ст.;

  • кедровий горіх - 2 ст. ложки;

  • тертий пармезан - 1/2 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Курячі філе обсушуємо паперовими рушниками і відбиваємо до однієї товщини, десь в півсантиметра
    Курка, запечена в рукаві
    . Приправляємо м'ясо сіллю і перцем, натираємо 2 столовими ложками оливкової олії.
    В чаші блендера збиваємо листя базиліка з часником, кедровими горішками, оливковим маслом і тертим пармезаном. Приправляємо все сіллю і перцем, а отриманий однорідний зелений соус песто розподіляємо по шматочками філе. Звертаємо курятину в рулет, фіксуємо зубочистками і закладаємо в рукав. Запікаємо філе при 190°С 25-30 хвилин.
    Перед подачею курячі рулетики повинні полежати при кімнатній температурі не менше 7-10 хвилин, щоб не втратити свій сік при нарізуванні. Приємного апетиту!