Зберегти соковитість і аромат птиці допоможе рукав для запікання, який здатний не тільки витримувати температуру духовки, але і готувати продукти фактично у власному соку без шкоди для вас. У рецептах далі ми розглянемо декілька простих способів приготування курки в рукаві.
Рецепт запеченої курки в рукаві цілком
Інгредієнти: ціла курка - 25 кг; оливкова олія; вершкове масло - 3-4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; орегано - за смаком; лимон - 2 шт.; апельсин - 1/2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик. Приготування Духовку розігріваємо до 200°С. Курячу тушку промиваємо й обсушуємо, після чого добре приправляємо сіллю і перцем зовні і усередині. В порожнину кури засипаємо хорошу пучок сушеного орегано і закладаємо туди розрізану половину апельсина, часточки одного лимона, ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Поливаємо птицю оливковою олією, гарненько розтираємо його і кладемо куру у рукав. Тепер залишається лише поставити птицю в духовку. Скільки запікати курку в рукаві буде залежати від її розмірів, але в цілому, на запікання тушки в 25 кг знадобиться 1 годину 45 хвилин.
Перед подачею вийміть начинку з порожнини тушки, а потім подавайте куру до столу.
Запечена домашня курка в рукаві з начинкою з грибів
Інгредієнти: оливкова олія; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; мікс з лісових грибів - 500 г; свіжий чебрець - 1 пучок; лимон - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; волоський горіх - 1 жменя; хлібна крихта - 2 жмені; яйце - 1 шт.; ціла домашня курка - 15 кг Приготування Духовку розігріваємо до 200°С. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник протягом 10 хвилин. Після, додаємо до засмажки на сковороді нарізані гриби з листочками чебрецю і продовжуємо готування до тих пір, поки зайва волога не випарується зі сковороди. Приправляємо гриби лимонною цедрою, остуджуємо і змішуємо її з нарізаними горіхами і хлібної крихтою. Додаємо яйце, щоб начинка з грибів добре тримала форму.
Курячу тушку, добре промиту і висушену, натираємо невеликою кількістю оливкової олії, посипаємо сіллю з перцем, збризкуємо лимонним соком зовні і всередині, а потім заповнюємо порожнину грибною начинкою. Кладемо куру в рукав і ставимо готується на 1 годину 15 хвилин.
Фарширована кура перед подачею повинна полежати в рукаві хвилин 10-15 а потім її можна подавати до столу з запеченими овочами, картопляним пюре або овочевим салатом.
Запечене філе курки в рукаві
Ми вже переконалися в тому, то смачно запекти курку в рукаві цілком не складе особливої праці. А що ж на рахунок філе? Тут справа ще більш райдужно.
Інгредієнти: куряче філе - 8 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки+1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; часник - 2 зубчики; листя зеленого базиліка - 2 ст.; кедровий горіх - 2 ст. ложки; тертий пармезан - 1/2 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Курячі філе обсушуємо паперовими рушниками і відбиваємо до однієї товщини, десь в півсантиметра
. Приправляємо м'ясо сіллю і перцем, натираємо 2 столовими ложками оливкової олії.
В чаші блендера збиваємо листя базиліка з часником, кедровими горішками, оливковим маслом і тертим пармезаном. Приправляємо все сіллю і перцем, а отриманий однорідний зелений соус песто розподіляємо по шматочками філе. Звертаємо курятину в рулет, фіксуємо зубочистками і закладаємо в рукав. Запікаємо філе при 190°С 25-30 хвилин.
Перед подачею курячі рулетики повинні полежати при кімнатній температурі не менше 7-10 хвилин, щоб не втратити свій сік при нарізуванні. Приємного апетиту!