Паприка - одна з найбільш доступних і поширених прянощів відомих кожному, навіть початківцю, домашньому кулінару. Завдяки насиченому кольору, паприка робить яскравим будь-яку страву, а дивовижний смак і аромат, яким вона насичує інші інгредієнти, і зовсім можна описувати незліченною кількістю епітетів.
Курка з паприкою, розмарином і часником
Інгредієнти: курячі стегна - 600 г; копчена паприка - 1 ст. ложка; масло оливи - 30 мл; білий цибуля - 40 г; часникові зубчики - 2 шт.; курячий бульйон - 250 мл; біле сухе вино - 200 мл; листя розмарину - 4 г; листя чебрецю - 6 г; кленовий сироп - 8 мл; вершки - 50 мл; скибочку лимона. Приготування На плоскій тарілці змішуємо паприку з розмарином, чебрецем, сіллю і перцем. Натираємо курятину сумішшю спецій і залишаємо хвилин на 15 щоб промаринувалася. Далі, укладаємо стегна шкіркою вниз на розігріту з маслом сковороду, смажимо близько 5 хвилин, не перевертаючи, а потім перевертаємо на інший бік і продовжуємо готування ще 3-4 хвилин. Перекладаємо куру на блюдо, накриваємо плівкою і приступаємо до соусу.
Залишився після смаження курячий жир не виливаємо, а пасеруємо на ньому нарізану цибулю і часник. Через 5 хвилин вливаємо суміш бульйону і вина, доводимо рідину до закипання, зменшуємо вогонь і залишаємо випаровуватися хвилин 20 поки не загусне. У фіналі додаємо кленового сиропу, вичавлюємо сік з невеликою часточки лимона і вливаємо вершки. Знову кип'ятимо соус і подаємо разом з зажаристими курячими стегнами.
Курка з паприкою і лимоном
Якщо ви хочете скинути зайву вагу, то на виручку доведеться низькокалорійне і багате білком біле куряче м'ясо. Втім, поласувати відбивними з курячого філе з копченої паприкою, лимоном і часником вам захочеться з поза дієти, тому записуйте рецепт. Куряча грудка з паприкою готується дуже швидко.
Інгредієнти: куряча грудка - 450 г; сік і цедра 1 лимона; копчена паприка - 5 г; часниковий зубчик - 1 шт. Приготування Відокремлюємо філе куряче від грудки, знявши шкіру. Ділимо одне філе уздовж на дві половини, кожну з яких щедро посипаємо сіллю і перцем, а також додаємо цвях страви - копчену паприку. У довершенні, посипаємо курятину лимонною цедрою, змащуємо пастою з часнику і залишаємо хвилин на 15-20.
Розігріваємо гриль, змастивши його олією. Викладаємо куряче філе на гриль, поливаємо половиною лимонного соку і смажимо 4 хвилини. Перевертаємо на інший бік, знову поливаємо соком і чекаємо аналогічне час.
Курка в паприці чудово поєднується зі свіжою зеленню, салатом, овочами і легким майонезом, тому може стати частиною вашого сендвіча.
Курка з паприкою тушкована в духовці
Інгредієнти: курячі стегна - 15 кг; шафран - 1/4 ч. ложка; вода - 30 мл; червоний цибуля - 50 р; часникові зубчики - 3 шт.; копчена паприка - 5 г; сухе біле вино - 60 мл; томати у власному соку - 600 г; курячий бульйон - 250 мл; оливки - 100 г; кукурудзяне борошно - 5 р; солодкий перець - 150 г; мед - 7 г; пучок петрушки. Приготування Курячі стегна смажимо на добре розпеченій сковороді до появи золотистої скоринки (близько 5 хвилин). Перекладаємо куру в жаровню.
Шафран заливаємо водою, а на іншій сковороді пасеруємо нарізану цибулю до м'якості. Додаємо до цибулі паприку і часник, а через хвилину вливаємо шафрановий розчин і вино. У фіналі доповнюємо вміст сковороди томатами, бульйоном і оливками. Після того, як рідина дійшла до кипіння, заливаємо нею куру і відправляємо її в духовку на годину при 180°С.
Заливаємо кукурудзяне борошно парою столових ложок води і змішуємо з запеченим перцем і медом. Додаємо соус в готову страву і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Подаємо куру з зеленню.