Солонина - це найдавніший спосіб заготовити м'ясо про запас і зберегти його надовго за допомогою кухонної солі. Існує безліч способів її приготування - мокрий, сухий або змішаний. Всі вони припускають безліч маніпуляцій з м'ясом і додавання безлічі спецій. Але є набагато більш простий і перевірений метод виготовлення солонини хорошої якості і приголомшливого смаку, який полягає в консервуванні м'яса. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати солонину з курки.
Як зробити солинину з курки?
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; сіль - за смаком. Приготування Отже, куряче філе добре промиваємо, даємо воді стекти, видаляємо жилочки і кістки. Далі філе розрізаємо на порційні шматочки, товщиною приблизно 2 см, шириною близько 5 сантиметрів і завдовжки 12 сантиметрів. Тепер беремо велику сіль, насипати її в миску, кидаємо курячі шматочки і обвалюємо їх гарненько. Після цього складаємо м'ясо в чисті скляні баночки, добре утрамбовуємо його і закатуємо звичайною кришкою. Ставимо банки з солониною з курки в льох і вичікуємо приблизно 3-4 тижні. За цей час м'ясо гарненько насититься сіллю і придбає приголомшливий смак, а колір при цьому методі практично не зміниться. Через місяць банку відкриваємо, дістаємо шматочок солонини, промиваємо під проточною водою, шаткуємо тонкими скибочками і насолоджуємося цією смакотою.
Якщо ж вас бентежить, що курка не пройшла термічної обробки, то її можна попередньо зварити, вимочивши спочатку 3 години в холодній воді. Така солонина має дуже вишуканий смак, і чудово підходить для приготування окрошки. Відкриту банку з солониною накриваємо капроновою кришкою і зберігати в холодильнику приблизно протягом року. Така закуска відмінно підходить до пива!
Рецепт солонини з курки
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; цибулина - 150 г; часник - 3 зубчики; мелений червоний перець - 5 р; сіль - 70 р. Приготування Куряче філе промиваємо, просушуємо і нарізаємо тоненькими скибочками. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, а часник дрібно рубаємо. Після цього викладаємо м'ясо, цибуля і часник пошарово в банку, пересипаючи кожен шар сіллю і перцем. Накриваємо ємність кришкою з гнітом і залишаємо приблизно на 16 годин при кімнатній температурі. Після цього накриваємо банку щільною кришкою, перевертаємо і ставимо в холодне місце. Протягом 2 тижнів ємність з м'ясом періодично перевертаємо по кілька разів на тиждень. Через 14 днів солонина з курячого філе буде повністю готове до вживання.