Куряче м'ясо завжди вважається більш дієтичним і менш ситним порівняно з яловичиною і свининою. Але якщо знати, як правильно його готувати, то завжди можна зробити дуже смачні і оригінальні страви. Сьогодні ми розповімо вам, що можна приготувати з курячих крилець.
Рецепт з курячих крилець
Інгредієнти: курячі крила - 2 кг; масло рослинне - 500 мл Для соусу:
паста томатна - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; сушений орегано - щіпка; спеції; сік лайма - 2 ст. ложки. Приготування Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися до 200°С. Крильця розрізаємо навпіл і промиваємо. У глибокій сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо м'ясо партіями до золотистого кольору, хвилин 10. Потім перекладаємо їх у форму для запікання і ставимо в духовку ще на 15 хвилин. А цим часом, приготуємо соус: на рослинному маслі обсмажуємо часник, додаємо томатну пасту і орегано. Далі вливаємо трохи водички, лаймового соку і викладаємо наші крильця. Добре перемішуємо і тушкуємо хвилин 5.
Страва з крилець курки
Інгредієнти: курячі крильця - 1 кг; цибулина - 3 шт.; маринад для курки - 1 упаковка; помідори свіжі - 2 шт.; спеції. Приготування Курячі крила промиваємо під холодною водою і складаємо в глибокий посуд. Потім заливаємо м'ясо готовим маринадом, додаємо нашатковану кільцями цибулю і кидаємо за смаком сіль. Помідори ріжемо кружальцями і додаємо до крил. Все акуратно перемішуємо руками і залишаємо маринуватися приблизно на півгодини. Після цього викладаємо крильця на барбекю і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки апетитною разом з овочами.
Рецепт страви з курячих крилець
Інгредієнти: курячі крила - 10 шт.; борошно пшеничне - 8 ст. ложок; сухарі панірувальні - 8 ст. ложок; яйце - 1 шт.; спеції; масло рослинне - 150 мл. Приготування Починаємо приготування з підготовки м'яса: знімаємо з крилець шкірку і акуратно відрізаємо непотрібні частини. Потім підсолюємо, перчимо за смаком і залишаємо маринуватися. Цим часом готуємо поки панірування. Для цього беремо 2 миски, насипаємо в одну муку, а в іншу мелені сухарі. У невелику пиалку розбиваємо куряче яйце і гарненько збиваємо його віночків, подсаливая за смаком. Після цього обвалюємо крильця спочатку в борошні, потім в яйці і потім в паніровці. Викладаємо м'ясо у фритюр і смажимо до готовності. Подаємо страва з курячих крилець з будь-яким гарніром або свіжими овочами.
Друга страва з курячих крилець
Інгредієнти: курячі крильця - 8 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 3 зубчики; сметана - 100 мл; спеції; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Курячі крильця гарненько промиваємо і просушуємо. Сметану підсолюємо за смаком і приправляємо спеціями. Після цього перекладаємо курку в миску, заливаємо сметаною і залишаємо маринуватися. А поки займемося з вами підготовкою овочів. Для цього цибулину
очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками, а моркву промиваємо, обробляємо і натираємо на тертці. Після цього беремо сковороду з товстим дном, наливаємо в неї трохи рослинної олії, розігріваємо і кидаємо туди цибулю. Обсмажуємо його швиденько близько 3 хвилин, помішуючи, на сильному вогні, а потім додаємо до нього моркву. Зменшуємо полум'я і пасеруємо овочі близько 5 хвилин. Потім викладаємо курячі крильця, акуратно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. По закінченні вказаного часу, вливаємо трохи води, видавлюємо через прес очищений часник, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності на самому слабенькому вогні.