Курячі сердечка, печінка відносяться до, так званих, субпродуктів. Деякі вважають, що вони несмачні, і не корисні. Але це не так. З цих продуктів виходять дуже смачні страви, які нічим не поступаються м'ясним. До того ж в 100 г курячих сердечок міститься майже 16 г білка. Це один з перших продуктів для тих, хто набирає м'язову масу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати сердечка курячі в сметані.
Курячі сердечка - рецепт зі сметаною
Інгредієнти: сметана - 100 г; серця курячі - 05 кг; цибуля - 1 шт.; рослинна олія; масло вершкове - 30 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Подрібнену цибулю обсмажуємо. Сердечка миємо, обсушуємо і ріжемо на половинки. Викладаємо їх до цибулі, вливаємо 50 мл води і перемішуємо. Накривши сковороду кришкою, тушкуємо на малому вогні хвилин 20. Потім за смаком солимо, перчимо, вливаємо сметану, додаємо шматочок вершкового масла, знову перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Після чого вогонь вимикаємо і подаємо курячі сердечка в сметані до столу.
Рецепт курячих сердечок в сметані
Інгредієнти: курячі сердечка - 600 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; зелена частину цибулі-порею - 30 г; сметана - 2 ст. ложки; оливкова олія - 10 г; сіль і спеції - за смаком. Приготування Сердечка моєму в прохолодній воді. Цибулю подрібнюємо, як більше подобається, і відправляємо його на сковороду з оливковою олією. Коли цибуля став золотистим, викладаємо до нього сердечка і готуємо хвилин 15. Потім додаємо моркву, нарізану брусочками, і тушкуємо ще хвилин 5. Після цього солимо, додаємо спеції за смаком. Викладаємо сметану, добре перемішуємо і готуємо ще хвилин 7. Посипаємо курячі сердечка, тушковані зі сметаною, подрібненою цибулею-пореєм.
Рецепт курячих сердечок зі сметаною
Інгредієнти: сердечка курячі - 700 г; сметана 20%-норй жирності - 300 г; цибуля - 150 г; аджика - 1 ст. ложка; рослинне масло - 20 мл; кріп - 30 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Готуємо сердечка: миємо їх, видаляємо зайвий жир. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і підсмажити його. Коли він стане прозорим, додаємо сердечка і обсмажуємо їх хвилин 7. Потім вливаємо воду - її має бути стільки, щоб сердечка були покриті нею. Накриваємо сковороду кришкою і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 40. Хвилин за 5 до кінця приготування солимо, перчимо, додаємо сметану. Добре перемішуємо і доводимо до кипіння. І тільки після цього додаємо аджику - тут обережно, якщо аджика дуже гостра, то її потрібно покласти менше. Приготування курячих сердечок в сметані закінчуємо на те, що посипаємо блюдо подрібненою зеленню кропу.
Курячі сердечка, тушковані в сметані
Інгредієнти: сердечка курячі - 600 г; сметана - 3 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 150 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Курячі сердечка викладаємо в друшляк і добре промиваємо прохолодною водою. Потім перекладаємо їх в каструльку, вливаємо воду, додаємо лавровий лист і варимо близько 40 хвилин після закипання. На сковороду вливаємо олію, викладаємо нарізані кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо його хвилин 7 Викладаємо до нього відварені сердечка, солимо, перчимо і смажимо все разом ще хвилин 10. Потім додаємо сметану, знову перемішуємо і, накривши сковороду кришкою, тушкуємо ще 5 хвилин. Смачні курячі сердечка в сметані готові, приємного апетиту!